Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Torghelle a fővárosban? Paksi futballistákkal erősítene a DVTK

Két – viszonylag friss – információ kering a neten, az egyik Torghelle Sándorral kapcsolatos, miszerint a válogatott csatár előrehaladott tárgyalásokat folytat az MTK-val. Miskolcon két paksi futballistát néztek ki.

Újfent MTK szerelést ölthet Torghelle.

Régi-új klubjában szerepelhet tavasszal Torghelle Sándor. A Videotontól november közepén távozó csatár az elmúlt időszakban Felcsúton, a Puskás Akadémia edzéseit látogatta, és már decemberben is lehetett hallani több együttesnél is a nevét a jelöltek között. Valamint a játékos is többször elmondta, hogy leginkább a fővárosban képzeli el jövőjét. Mostanra biztossá vált, hogy tárgyalásban van az MTK együttesével, ahol 2003-2004-ben már szerepelt. Akkor 22 találkozón 9 bajnoki gólt szerzett. Amennyiben a felek megegyeznek, úgy pénteken már alá is írhat, és az alapozást már a kék-fehérekkel kezdheti meg Torghelle.

Miskolcon két paksi játékosra vetettek szemet. A balhátvéd Szabó János, és a jobb oldali középpályás Bori Gábor iránt is érdeklődést mutat a borsodi klub. Mindkét futballista dolgozott együtt Szivics Tomiszlávval. Bori Gábor két ízben is, hiszen korábban Kecskeméten is megfordult Szivics kezei alatt. Szabó János szerződése 2015-ig szól, az elmúlt fél évben 14 alkalommal szerepelt a zöld-fehéreknél, így abszolút alapembernek számít. Bori 16 bajnokin két gólpasszal járult hozzá a csapat szerepléséhez, a történethez azonban hozzátartozik, hogy Horváth Ferenc időnként kényszerűségből a jobbhátvéd posztján számított a rutinos játékosra.

Mezőkövesden három szlovák játékos vár tesztelésre. A napokban az egyik szlovák portál kész tényként közölte, hogy Peter Chrappan, Peter Styvar és Stanislav Velicky télen az újonc játékosa lesz. Véber György azonban pontosította a Profutbal értesülését. „Szó nincs róla, hogy a három szlovák játékost átigazolnánk. Próbajátékra jöhetnek. Különben is, elsősorban magyarokat szeretnék a csapatban tudni. Maximum három erősítést tervezünk, két minőségi játékost remélhetőleg sikerül is megszereznünk.”
A kövesdiekkel kapcsolatos, hogy biztosan távozik Petneházi Márk, és Hamar Ádám. Lakatos Béla, Bagi István és Irhás Ignác kölcsönbe kerül.

Gavalovits Sándor