Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német András: „Annyit mondott Rossi, hogy dolgozzam szét magamat.”

Sajnos a várakozások alatt teljesítve, csak döntetlenre volt jó a magyar válogatott Luxemburg vendégeként. Ám nincs okunk szomorkodásra, ugyanis első válogatott mérkőzésén máris megszerezte első gólját is Szalai Ádám reményteljes utódja, Németh András.

A belga Genkben légióskodó Németh András csereként állt be 1-1-es állásnál, bő félórára. A dél-afrikai származású csatár egy másik kispados, Kerkez Milos passzát vágta be, és juttatta előnyhöz a magyar csapatot. Igaz, végül csak döntetlennel kellett megelégednünk a felkészülési találkozó végén.

Németh a lefújás után lelkesen, ám 20 évesen még látványosan félszegen próbált válaszolgatni az M4 Sport riporterének a pálya szélén:

„Óriási öröm és megtiszteltetés ez nekem, hogy képviselhetem a hazámat. Megszereztem az első gólomat, de a végeredmény lehetett volna jobb. Nem volt komolyabb taktika, tudtam, hogy mit kell csinálnom. Dolgoznom kellett a csapatért.”

– aki kiemelte még azt is, hogy Szoboszlai Dominik mint csapatkapitány egyből a szárnyai alá vette, és látványosan segítette a pályán.

Németh András korábban a Vasasnál nevelkedett, de már a 13 éves kora óta a Genknél fejlődik a tudása. Remélhetőleg a görögök elleni, vasárnap esedékes budapesti mérkőzésen is lehetőséget kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól.