Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino: “A PSG a leghálátlanabb csapat…”

A Paris Saint-Germain előző vezetőedzője egy bővebb interjúban korábbi munkaadójáról mondta el a véleményét kendőzetlen őszinteséggel…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A Paris Saint-Germain korábbi vezetőedzője, Mauricio Pocchetino a Marca részére adott interjúban alaposan kiosztotta előző munkahelyét:

“Rendkívül nehéz volt megtervezni klubmodellt: nagy kihívás volt, sok ismeretlennel. Ennyi személyiség, ennyi tehetség egyszerre csak Párizsban van. A körülményeknek, amelyekkel ez a modell létrejött, időre volt szükségük. A Copa Américából, az Európa-bajnokságról érkező játékosok, sérülések, új város, kultúra… 9 vagy 10 olyan játékossal találtuk szembe magunkat, akik csapatkapitányok voltak. Azt hiszem, ez egy hihetetlen élmény volt, ami soha többé nem fog megismétlődni a világon. Most, egy év tapasztalattal a játékosok már tudják, hogyan kell viselkedni, milyen tereket kell támadni… Ez egy olyan csapat volt, amelybe a legtehetségesebb játékosok később érkeztek, és januárig, februárig nem lehetett három napot egymás után edzeni.”

Az 50 éves argentin tréner tavaly januártól idén nyárig irányította a PSG-t. Az előző szezon végeztével kinevezett új sporttanácsadó új vezetőedzővel képzelte el a folytatást, így felbontották a munkaviszonyát. A párizsi klub ugyan magabiztosan megnyerte a francia bajnokság küzdelmeit, de a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúzni kényszerült.

Pochettinótól megkérdezték, egyetért-e azzal, hogy a PSG a leghálátlanabb klub: “Teljesen egyetértek. Mindenki alábecsüli az edző munkáját a klubnál. Ha nyertünk, az az egyéni tehetségnek volt köszönhető, ha pedig kikaptunk, az az edző hibája volt. Egyértelmű, hogy valamit nem csináltunk jól a BL-nyolcaddöntőben. Sok döntést kellett meghozni, amelyeket az edző hoz, és amelyek jól vagy rosszul is elsülhetnek. Ebben az esetben Paredest lecseréltük, és Gueye jött a helyére; azt hittük, hogy ő adja majd azt a pluszt, aztán beszélgettünk vele, és elismerte, hogy nem volt alkalmas a játékra. Di María sérülten játszott. Ezek olyan helyzetek, amiket az ember ismer, és nem lehet megmagyarázni jelen pillanatban.”