Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

13 millió a Salzburg sztárjáért?

A Tipp3 Bundesliga legjobb játékosának tekintik. Az év futballustájának választották meg Szlovéniában. A váltást ennek ellenére nehéz elképzelni.

Kevin Kampl neve ismerősen csenghet a FociClub.hu olvasóinak, hiszen a szlovén válogatott középpályás ősszel sok ízben felhívta magára a figyelmet. A 23 esztendős középpályás élete formájában van, ezt a bajnokságban szerzett hét gólja és 10 asszisztja is alátámasztja. De meddig marad egy ilyen képességekkel megáldott labdarúgó Ausztriában?

Kevin Kampl a Salzburg legnagyobb értéke – news.at

A Red Bull Salzburg lassan Európa egyik meghatározó klubjává válhat. Ezt bizonyítja az is, hogy veretlenül mentek tovább az Európa Liga csoportjukból, és az is, hogy hosszútávú szerződést kötöttek olyan játékosaikkal, mint Kampl és Jonathan Soriano. Ezek alapján kijelenthető, hogy Kampl távozására nem mutatkozik sok esély – kontraktusa 2018-ig szól.

Az ‘eurosport.com’ birtokába jutott információ szerint a már nyáron is érdeklődő török Fenerbahce ismét Kampl szerződtetésén dolgozik. A Salzburg igen nagy összegért válna csak meg legjobbjától, ez szám szerint 13 millió euró – a Transfermartk 7,5 millió euróra taksálja a játékos piaci értékét.

Kampl 2012 nyara óta erősíti a Red Bull Salzburg csapatát, előtte szülőhazájában, Németországban rúgta a bőrt.

Kostyál Balázs