Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Simon Krisztián ott lesz az első összetartáson

Pintér Attila nem sokat várt, bár az első edzésre még nincs konkrét névsor, az már biztos, hogy az újpesti Simon Krisztián ott lesz január 6-án. Ugyanakkor az edzők már elkezdték megtenni javaslataikat.

Simon Krisztián az első, aki biztosan ott lesz az összetartáson – rangado.hu

„Meglepett a hír és nagyon örültem neki, minden labdarúgónak ez az álma, amikor elkezd focizni. Amiatt külön is boldog vagyok, hogy az ősszel mutatott teljesítménnyel sikerült felhívnom magamra a figyelmet a válogatottnál. Úgy veszem, hogy ez egy jó lehetőség, de tudom, hogy azért még nagyon sokat kell tennem, hogy ténylegesen válogatott labdarúgónak mondhassam magam. Nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra, ráadásul a kétnapos összetartás az itt kapott egyéni edzéstervembe is beleillik, és persze nagyobb kedvvel mozgok Telkiben a válogatott kerettel, mintha egyedül kéne végeznem az előírt gyakorlatokat.” – nyilatkozta klubja honlapján Simon Krisztián azután, hogy értesült a meghívóról.

Benczés Miklós: Lencse László

Korábban a Ligaválogatottban már szerepelt Lencse László. – nso.hu

A Puskás Akadémia vezetőedzője az ősszel jól teljesítő Lencse Lászlót ajánlotta elsőként a kapitány figyelmébe. A szakember ugyan nem volt ott a mai megbeszélésen, de telefonon egyeztetett a kapitánnyal: „Jelenlétem hiányában Pintér Attilával telefonon beszéltünk ezekről, és én úgy gondolom, a magyar edzőknek felelősségük, hogy mindenben támogassák a szövetségi kapitányt, így is fogunk tenni, természetesen el fogjuk engedni a játékosainkat a válogatott összetartásaira, amennyiben valakit meghív a kapitány. Arra a kérdésére pedig, hogy kiket javasolnék a Puskás Akadémia játékosai közül a nemzeti csapatba, azt válaszoltam neki, hogy az U21-es válogatottba Tamás Márkot, míg az első csapatba Lencse Lászlót.” – nyilatkozta Benczés a pfla.hu-nak.

Edzőtábor is tervben

A kapitány az élvonalbeli edzők értekezlete után interjút adott az MLSZ TV-nek, melyben egy törökországi edzőtábort is említett. „Januárban szeretnénk háromszor két napot eltölteni a játékosokkal, február elejére pedig nyolc-kilenc napos edzőtábort tervezünk Törökországban. Több válogatott játékossal is beszéltem már, akik külföldön játszanak, megkérik majd a klubjukat, hogy engedjék el őket a külföldi összetartásunkra, ha nem is egy hétre, de négy-öt napra. Fontos lenne, hiszen a légiósokat is be tudnánk illeszteni abba a munkába, amit az itthon játszókkal addigra már elvégzünk. A bajnokság közben minden második héten találkoznánk, hogy az egymás közti kommunikációt javítsák a játékosok, mind támadásban, mind védekezésben. Szeretnénk, ha több játékrendszerben is tudnánk játszani, mert lesznek olyan mérkőzések, amikor nekünk kell alkalmazkodnunk az ellenfélhez, amelynek ki kell használnunk a gyenge pontjait, hogy eredményesek legyünk.” – foglalta össze a téli összetartás fontosságát Pintér.

„Nagyon örülök, hogy az edzők, technikai igazgatók, tulajdonosok ilyen pozitívan álltak a dolgokhoz. Az elmúlt években is tettünk néhány lépést előre, de ahhoz, hogy újabb lépéseket tegyünk, ilyen összefogás szükséges. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a jelenlévők megértették.” – emelte ki Pintér.

„A közös munkába az is beletartozik, hogy kikérem az edzők véleményét, hiszen csak akkor tudunk egységesen dolgozni, ha ők – akik napi szinten kapcsolatban állnak a játékosokkal – is tesznek javaslatokat, és elmondják, hogy mely futballisták azok, akik segíteni tudnak a válogatottnak. Továbbra is folyamatosan szeretnék kommunikálni az edzőkkel, és megkértem őket, hogy írják fel azoknak a nevét, akik erősségeink lehetnek, mert mi csak a mérkőzéseken látjuk a játékosokat, csak akkor tudjuk levonni a következtetéseket. Olyan futballisták kerülnek majd be, akik minden szempontból méltóak arra, hogy a válogatottban szerepeljenek.” – fejtette ki álláspontját a címeres mezről alkotott véleményét az új kapitány.

Gavalovits Sándor