Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Higuain történelmet írna Nápolyban

Szinte biztossá vált, hogy marad a Napolinál az argentin csatár, aki megerősítette, hogy jelenlegi csapatával szeretne nagyot alkotni.

Fotó: Reuters

Egy argentin újságnak nyilatkozva mondta el a játékos, hogy maradéktalanul elégedett az Olaszországban töltött elmúlt hat hónapjával. „Nápoly egy hihetetlen város, ahol a futball minden mást megelőz. Aki annyira szereti ezt a sportot, mint én, annak csodálatos ez a hely, itt a labdarúgásért élnek az emberek.”

„Hála Istennek, azonnal megszerettek az itteniek, a szenvedélyességüket igazán varázslatosnak tartom. Mielőtt idejöttem, beszéltem Pocho Lavezzivel és Hugo Campagnaróval, de aztán magam is megtapasztaltam, hogy a nápolyiak nagyon hasonlítanak az argentinokhoz. Ráadásnak Maradona miatt mindig lesz bennük egy különös szeretet felénk.”

Nyilatkozatát kiegészítette még azzal a Napoli gólzsákja, hogy hiába hozták hírbe az Arsenallal is nyáron, egyáltalán nem volt kétséges a választása: „Aurelio De Laurentiis elnök meggyőzött róla, hogy Rafa Benítezzel komoly eredményeket érhetünk el.”

„Elő akarom segíteni a csapat fejlődését, és azt, hogy történelmet írjon a Napoli! Tudjuk, hogy nehéz lesz, de mindent megteszünk érte, és abban is biztos vagyok, hogy sokat javul a játékom, amíg Olaszországban focizok” – zárta mondandóját az Olè című sportlapnak.

Piller Krisztián