Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nem szakadna le az Atlético – előzetes

A rövid téli pihenőt követően újabb fordulót rendeznek a spanyol első osztályban, ahol régen látott szoros versenyfutás zajlik a bajnoki címért. A Barcelona és az Atlético Madrid folytatja a fej-fej melletti küzdelmet, a Realra könnyűnek ígérkező 90 perc vár, ezen kívül baszk és városi rangadót is rendeznek a 18. fordulóban.


Az új évben először az Atlético Madrid lép pályára a Málaga vendégeként szombaton, míg a Barca vasárnap délután az Elche csapatát fogadja, a Real pedig hétfőn este lép pályára hazai környezetben a Celta Vigo ellen.

A matracosok a Metaliszt Harkivtól a szezon végéig kölcsönbe érkező José Sosával a keretükben készülnek a 2013-as esztendőt két bajnoki győzelemmel záró, ezzel a 10. helyen álló Málaga elleni találkozóra. A következő fordulóban Atlétcio – Barcelona rangadót rendeznek majd a spanyol fővárosban, ám a brazil balbekk Filipe szerint még nem az a találkozó jár Diego Simeone fiainak fejében. „A játékosok és a szakmai stáb tagjai közül senki sem gondol még a Barca elleni rangadóra. Egyedül talán a szurkolók azok, akik ennyire előre tekintenek. A Málaga elleni mérkőzés azonban sorsdöntő lehet, és azt se felejtsük el, hogy két vagy három éve nem nyertünk ellenük idegenben, így nehéz kilencven perc vár ránk.”

Az Atlético és a Barcelona elképesztő rajtot vett a bajnokságban, hiszen 17 mérkőzésükből egyaránt 15 győzelmet valamint egy-egy döntetlent és vereséget számlálnak. A katalánok azonban nem mindig játszottak meggyőzően Gerardo Martino nyári érkezése óta. Most azonban növelheti a csapaton belüli jókedvet Víctor Valdés és Lionel Messi visszatérése, akik akár pályára is léphetnek az előttünk álló fordulóban.

Andrés Iniesta úgy gondolja, hogy az Elche – amely csapat csupán két ponttal áll a kieső zóna fölött – elleni győzelem egy sikeres 2014-es idény kezdete lehet. „A sikeres új év azt jelentheti, hogy mindent megnyerünk idén” – nyilatkozta a 2010-es VB győztes gólját szerző középpályás. „Amikor megvan rá az esélyed, hogy a legjobb legyél, akkor még keményebben kell küzdened. Ez az a fajta mentalitás, ami remélhetőleg jellemezni fogja a csapatot áprilisban és májusban is. A csapat jól muzsikál, ebből kell tovább építkeznünk.”

A harmadik helyezett Real Madrid jelenleg öt pontos hátrányból követi a két együttest, vasárnap a Celta Vigo ellen lép pályára hazai környezetben. Az ünnepek adta szünetben sem lazsáltak a játékosok, hiszen csütörtökön Katarban a PSG ellen barátságos mérkőzésen léptek pályára, amelyet Carlo Ancelotti új csapata nyert a régi ellen köszönhetően Jese első félidőben szerzett találatának. „Jelenleg mi vagyunk az üldözők, ám a szezon második fele még előttünk áll ahhoz, hogy az élre álljunk és bajnokok legyünk” – nyilatkozta a nyáron Mourinhót váltó Carlo Ancelotti. A királyi gárda szurkolóinak örömhír, hogy Bale és Coentrao ismét a társakkal edzett, így akár pályára is léphetnek hétfőn.

Az új esztendő első hétvégéjén baszk rangadót rendeznek, ahol az ötödik Real Sociedad a negyedik helyezett Athletic Bilbao csapatát fogadja. A Bilbao jelenleg négy pontos előnnyel áll a BL indulást jelentő pozícióban aktuális vendéglátója előtt, utolsó tíz mérkőzéséből pedig csupán egyszer hagyta el vesztesen a pályát.

Nem ez lesz az egyetlen derbi a fordulóban, hiszen Valenciában városi rangadót rendeznek a Mestallában, ahol a Valencia ellenfele a Levante lesz, ami egyben a korábbi Barcelona és spanyol válogatott játékos Juan Antonio Pizzi első mérkőzése is lesz a hazaiak kispadján edzőként. A Miroslav Djukicot váltó Pizzi a San Lorenzo csapatától érkezett a forduló előtt a Levantével egyenlő pontszámmal álló Valenciához.

A 18. forduló párosítása

Szombat
16.00 Málaga – Atlético Madrid
18.00 Valladolid – Betis
20.00 Valencia – Levante (tv: Sport 2)
22.00 Almería – Granada (tv: Sport 1)

Vasárnap
12.00 Sevilla – Getafe
16.00 Barcelona – Elche (tv: Sport 1)
18.00 Osasuna – Espanyol (tv: Sport 1)
20.00 Real Sociedad – Athletic Bilbao (tv: Sport 1)

Hétfő
19.00 Real Madrid – Celta Vigo (tv: Sport 1)
22.00 Rayo Vallecano – Villarreal

Móra Tamás