Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves: Aranylabda ide, vagy oda, Messi a legjobb!

Az FC Barcelona ikonikus, és karakán védője, Dani Alves szerint lehet, hogy idén valóban nem Lionel Messi kapja meg az Aranylabdát, ám ettől függetlenül még mindig az argentin csapattárs a világ legjobb játékosa.

www.totalbarca.com

Dani Alves mindig is híres volt arról, hogy kitart véleménye, szabadszájúsága mellett, így nem meglepő módon továbbra is hangoztatja, hogy történjék bármi is, a napok múlva esedékes Aranylabda-gálán, szerinte akkor is Messi a király.

A szakértők, és úgy általában a közvélemény szerint is, Lionel Messi esélyei arra, hogy 2013-as teljesítményével kiérdemelje, a legrangosabb egyéni elismerést, jelentősen romlottak, év végi sérülése, és az abból következő kihagyása miatt. Így valószínűleg a hármas verseny kétszereplősre olvadt, Franck Ribéry, és Cristiano Ronaldo között.

Azért ha tényleg nem is nyer Messi, az argentin sztárnak, és munkaadójának, a Barcelonának lehet oka örömre, ugyanis a négyszeres győztes játékos tegnap végre visszatért a társak közé, és több hónapos kihagyás után újra edzhetett.

Alves tehát mint említettük, bizony elárulta véleményét, az egész Aranylabda mizériáról, és hogy szerinte mégis ki a legjobb:
„A „ricsaj”, ami körülveszi az Aranylabdát, néha bizony fárasztó, mert főleg az aggodalmaskodó véleményekről szól. De ha megnézzük a teljesítményét a pályán, Leo még mindig messze a legjobb. De lehet, hogy kevésbé valószínű a győzelme, ebben az évben. A győztes pedig az lesz, akinek a legjobb, és legsikeresebb volt a kampánya. Úgy beszélünk az Aranylabdáról, mint a politikai választásokról beszélnénk. Aki a legjobban kampányolt, az nyer. Nem az, aki a legjobb futball játssza, a leglátványosabb akciókkal, vagy a legtöbb gólt szerzi.” – zengett a brazil bekk, kissé érthetetlen kampányszövege.

Mert ez bizony az volt. Megpróbálva felmenteni Messit, ha valóban nem tud nyerni, ötödik alkalommal is. És abban igaza van, hogy nem biztos, hogy a legeredményesebb játékos fog nyerni, aki a legtöbb gólt szerzi. De miért is annak kéne? Ez nem az Aranycipő verseny. Egy játékos tehetségét, tetszik úgy minőségét nem a szerzett góljai határozza meg, kivétel ugye a csatárok persze. De egy védő esetében távolról sem erről van szó. Sőt. Korábban, azaz Messi előtt szinte sosem óriási gólvadászok érdemelték ki, az Aranylabdát (esetleg Ronaldo, Sevcsenko). Hanem kiválóbbnál kiválóbb irányítók (Zidane, Nedved), vagy még a fénykorában Alves-nél ismegbízhatóbb védők (Cannavaro). De ez már tényleg csak széljegyzet.

Balogh József