Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A United 3 millió fontot adna a „román Van Persie”-ért

A Manchester United román információk szerint előzetes tárgyalásokat folytat a Dinamo Bukarest csapatával a nagy tehetségnek tartott Dorin Rotariu játékjogáért, akiért nem sajnálnának 3 millió fontot sem.

Dorin Rotariu a román labdarúgás nagy ígérete

A 18 esztendős játékos Temesváron, a Poli Timisoara csapatában kezdte pályafutását ahonnan kölcsönbe került a Dinamo csapatához, itt is mutatkozott be a román első osztályban 17 éves korában.

2013-ban a kölcsönszerződése lejárt, így visszatért nevelőklubjába, ahol azonban nem hosszabbították meg lejáró szerződését. Több klub is szerződést ajánlott az ingyen igazolható szélsőnek, aki végül a Dinamo Bukarest 6 éves ajánlatát fogadta el.
A kiváló bal lábbal rendelkező, pontos lövéseiről híres játékos – ami miatt hazájában a Van Persie becenevet ráaggatták – ebben a szezonban 17 bajnokin lépett pályára, ezeken 5 gólt és 5 gólpasszt jegyez.

A Manchester United egy ideje már figyeli a játékost, ám nem a United az egyetlen klub amely meg szeretné szerezni: a Chelsea és a Tottenham is érdeklődik a tehetségért. Ezért szeretné amilyen hamar csak lehet David Moyes keretében tudni, nehogy elhappolja előle valamelyik vetélytársa.

Ha sikerülne megszerezniük nem valószínű, hogy rögtön az első csapatban számolnának vele, hiszen szélső poszton bő a kínálat: Nani, Ashley Young, Januzaj, Valencia és Giggs is előtte lesz a sorban.

Előtte lehet viszont Adnan Januzaj példája, akit szinte senki nem ismert a szezon kezdete előtt, majd hirtelen berobbant a köztudatba és a 2013/14-es szezonban már 14 bajnokin pályára léphetett.

Móra Tamás