Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Volt PSG sztár varázsolhat Bordeaux-ban

Alig egy esztendő után, mint egy durcás, majd bűnbánó tinédzser kullogott vissza a Ligue 1-be, a korábbi válogatott Guillaume Hoarau. A PSG korábbi játékosa már a sokadik Európában kipróbált sztár, aki szinte fejvesztve menekült el a kínai bajnokágból. Véletlen lenne?

www.foot01.com

Guillaume Hoarau tavaly januárban, a bajnokság kellős közepén hagyta el a Paris Saint-Germaint. Ugyanis kevesellte a neki jutó játéklehetőséget, a sztárok mögött. Pedig a sikert megelőző években, amikor nem volt sem Ibrahimovic, sem Lavezzi, sőt egy valamire való sztár, akkor még gyakran a francia támadó tartotta szinte egyedül szinten, a párizsi együttest. Igaz, Hoarau-val közvetve csak egy kupa sikert könyvelhettek el, ám ennek ellenére így is méltatlanul bántak el, legalábbis az ő meglátása szerint.

A válogatottban korábban ötször is pályára lépő Hoarau pedig annyira megsértődött a mellőzésen, hogy egészen Kínáig menekült. Oda, ahonnan mostanra már nem egy sztár felsülve, „behúzott” farokkal sietett vissza. A támadó mellesleg a Dalian Aerbinhez szerződött, és játszott is, bár képességeihez mérten elég gyengén teljesített, hiszen huszonhárom tétmeccsen mindössze öt-öt gólt, illetve gólpasszt jegyezhettek fel a neve mellé.

Hoarau pedig nemrég döntött: rossz közérzetét javítani akarván, kereste a lehetőséget menedzsmentjével, hogy mielőbb hazatérhessen Franciaországba. A célállomás végül nem a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain lett, a Bordeaux-ba történő szerződése sem tűnik rossz vásárnak, egyik fél részéről sem. A szezont rosszul kezdő Girondins a téli szünetre egészen belelendült, és már a negyedik – gyaníthatóan ezzel a kerettel maximális – helyet foglalja el.

Balogh József