Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Mandzukic marad!”

Robert Lewandowski érkezésével sokan megkérdőjelezik a jelenlegi Bayern csatár, Mario Madzukic szerepét. Vajon mit kezd Josep Guardiola két ilyen képességű futballistával?

Immáron hivatalos, hogy 2014 nyarától öt éven keresztül az FC Bayern Münchent fogja szolgálni Lewandowski. A 25 esztendős lengyel csatár remek formában van idén, 11 góljával vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, nem mellékesen hat asszisztot is jegyez. Jövőbeli csapattárs az a Mandukic, aki tíz alkalommal köszönt be a bajnokságban.

Mario Mandzukic sorsa kezd tisztulni – sommersports.co.nz

A katari edzőtáborban természetesen a spanyol edző állásponjára is kiváncsiak voltak az ügy kapcsán: “Megértem a médiát, akik a véleményemet szeretnék tudni. De ha elmondanám, az tiszteletlen lenne a csapattal, a játékosokkal, a Dortmunddal és Jürgen Kloppal szemben is. A következő szezonban majd beszélek róla.”

A médiában a horvát távozása hetek óta állandó téma. Eleinte a Juventusszal boronálták össze a 27 esztendős futballistát, az olasz klubnak azonban nemet mondott Mandzukic. A legújabb híresztelések szerint két angol csapat, a Manchester United és az FC Arsenal is érdeklődik felőle, mégis maradhat.

“Ő egy erős játékos, aki sok gólt szerez. Fontos szerepe volt eddig az itteni időszakombam, segített nekünk mérkőzések megnyerésében. Szerződése van és marad is. – jelentette ki Guardiola.

Sok szakértő úgy véli, hogy a nyáron távozhat Madzukic, de Matthias Sammer sportigazgató és Guardiola nyilatkozatai is ellentmondanak ezzel. A csatár szerződése egyébként 2016-ig szól.

Kostyál Balázs