Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvát válogatott kapus a Bundesligában

Megoldódhatnak az 1.FSV Mainz 05 kapusgondjai, ugyanis egy válogatott labdarúgót igazoltak a problémás helyre.

Christian Weltko már nem igazán fog a Mainz kapujában állni, az elmúlt fordulókban a fiatal Loris Karius védte a Mainz hálóját, kisebb-nagyobb sikerrel. A konkurrencia megnövelése és a stabilitás érdekében a mainziak egy új kapus szerződtetése mellett döntöttek, a választásuk Dario Kresicre esett.

Dario Kresic visszatér Németországba – footballhellas.com

Kresic számára nem ismeretlen Németország, fiatal éveinek egy részét a VfB Stuttgart ificsapatában játszotta végig, majd 2003 és 2006 között a Bundesliga 2-ben védett az Eintracht Trier trikójában. Megfordult Görögországban is, legutóbb a Lokomotiv Moskva portása volt.

“Dario Kresicel már sokszor kapcsolatban álltunk. Most adódott a lehetőség, hogy megnyerjük magunknak, aminek nagyon örülünk. Kresic egy tapasztalt kapus, aki konkurrenciát jelent majd a kapusposzton.” – mondta az új szerzemény kapcsán Christian Heidel sportigazgató.

A 29 esztendős portás hazája válogatottjában is bemutatkozott az ősszel. A Mainz fél éves szerződést kötött vele, amey egy két éves hosszabbítási lehetőséget is megába foglal.

Kostyál Balázs