Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: szabad az út ter Stegenhez

A Borussia Mönchengladbach kapusa egyre közelebb áll ahhoz, hogy a katalán sztárcsapat trikójába bújjon, újabb lépést tett e felé.

Az FC Barcelona és Viktor Valdés útja elválnak a nyáron. A Borussia Mönchengladbach és Marc-André ter Stegen útjai elválnak a nyáron. Mindez azt jelenti, hogy egyre valószínűbb, hogy a fiatal német portás lép a spanyol helyébe, a transzferre nyáron kerülhet sor.

Ter Stegen egyre közelebb a Barcához – spox.com

Ter Stegen nagy lépést tett Barcelona felé, ugyanis visszautasította a Gladbach szerződéshosszabításai ajánlatát. “Marc megosztotta velünk, hogy nem fogadja el a szerződést. Abból indulok ki, hogy ahhoz a klubhoz fog igazolni, amelyről a médiában beszélnek vele kapcsolatban.” – mondta Max Eberl, a csikók sportigazgatója.

A 21 esztendős német válogatott kapus szerződése 2015-ig szól. A szezon végén biztos ter Stegen távozása, ugyanis a Mönchengladbach pénzt akar csinálni saját nevelésű játékosából, a helyére pedig Oliver Baumann (SC Freiburg) vagy Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt) érkezhet.

“A dolgok jelenlegi állásával kapcsolatban nem szeretnék többet nyilatkozni. Miért, és milyen indukaim voltak, nem szeretném nyilvánosságra hozni. Sokat gondolkoztam. Mondtam, hogy az őszi szünetben dönteni fogok, ezt tettem.” – így ter Stegen.

A háromszoros német válogatott piaci értékét 11 millió euróra taksálja a Transfermarkt, az oldal szakértői szerint a valószínűsége, hogy a Barcához igazol közel 75 százalék immáron.

Kostyál Balázs