Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A RB Leipzig játékosával erősítene a Chelsea – sajtóhír

A Kékek nem csak Christopher Nkunkut szereznék meg a Bundesligában szereplő lipcsei alakulattól, hanem egy másik támadó szellemű játékost is.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

A Fichajes értesülései szerint a Chelsea a RB Leipzig labdarúgóját, Dani Olmót igazolná le már januárban, de legkésőbb a nyár folyamán.

A 29-szeres spanyol válogatott támadó szerződése 2024-ben lejár a németekkel, amelyet nem kíván meghosszabbítani, így ha komolyabb összeget szeretne belőle látni a lipcsei csapat, akkor a jelenlegi vagy a következő átigazolási időszakban túladnak rajta. A 24 éves játékos piaci értékét 40 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com, viszont a Leipzig vezetősége 60 millió eurót szeretne érte kapni legalább.

Olmo 2020 januárjában csatlakozott a Leipzighez a Dinamo Zagreb csapatától 29 millió euróért cserébe, azóta 106 tétmérkőzésen kapott lehetőséget az együttes színeiben, amelyeken 19 gólt és 22 gólpasszt jegyzett.

A Chelse első számú célpontja Mykhaylo Mudryk volt, azonban a Shakhtar Donyeck nagyon magas összeget kér érte, és maga a játékos inkább London piros része felé hajlik, azaz az Arsenalhoz szerződne.