Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bolognában megváltak Piolitól

Menesztették Stefano Piolit a Bologna éléről, miután az utolsó kilenc meccsből csak egyet tudott megnyerni a csapat, amely hétfőn is vereséget szenvedett.

Fotó: facebook.com/Bologna-FC

Nagyon rosszul indult a Rossoblu számára az új év, amelyben nem sikerült újult erővel pályára lépni, hiszen a Bologna egy ponttal előzi meg a már kieső zónában ácsorgó Sassuolót, ráadásul tegnap vereséget szenvedett a tökutolsó Catania vendégeként. A vezetőség nem nézte tovább tétlenül a gárda botladozását, útilaput kötöttek a vezetőedző, Stefani Pioli talpa alá.

„Elismerjük, hogy a csapat a közelmúltban kiábrándítóan szerepelt, azért a klub nagy sajnálattal kénytelen megválni az első csapat vezetőedzőjétől. Őszintén köszönjük eddigi munkáját, ő és munkatársai az évek során nagy szakértelemmel, szenvedéllyel és ragaszkodással látták el feladatukat” – áll a Bologna hivatalos közleményében.

Pioli 2011 októbere óta vezette a jelenleg 17. helyen álló csapatot, amellyel első szezonjában a rendkívül bravúros 9. helyet csípte meg. Tavaly a 13. pozícióban zártak, idén viszont minden várakozást alulmúltak. Az új vezetőedzőt várhatóan már szerdán bejelentik.

Piller Krisztián