Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Sam a Schalkéban folytattja

A Bayer 04 Leverkusen remek formában lévő középpályása nem hosszabbít, hanem klubot vált: pályafutásának következő állomása Gelsenkirchen.

Már a héten körvinalazódott a transzfer, amelyet a mai napon hivatalosan is megerősítette: Sidney Sam az FC Schalke 04 játékosa. A Bayer Leverkusen 25 esztendős német szélsője a tavaszt még a gyógyszergyáriaknál fogja eltölteni, a nyártól azonban királykék trikóban mutathatja meg, mire képes.

A Samért folyó versenyt a Schalke nyerte – skysports.com

“Sidney Sam nem csak ebben a szezonban bizonyította be, hogy milyen impulzusokat képes az offenzív játékba fektetni. Sok pozícióban bevethető, nagyon becsvágyó és sokat szeretne elérni a Schalkéval. Örülünk neki, hogy a királykéke mellett döntött.” – mondta Horst Heldt sportigazgató.

Sam kontraktusa a Leverkusennel 2015-ig szólt, mely tartalmaz egy 2,5 millió eurós kivásárlási árat, ezzel a lehetőséggel élt a Schalke. A négyszeres német válogatott igazán ebben az idényben hívta fel magára a figyelmet, többek között hét góljával és öt előkészítésével.

A Kiel városában született, nigériai felmenőkkel is rendelkező Sam 2010-ben, a Hamburgtól igazolt a Leverkusen csapatához.

Sam 2018 nyaráig szóló szerződésben állapodott meg a Schalke vezetőségével, mely a szezon végén lép érvénybe.

Kostyál Balázs