Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG is a Spurs válogatott védőjét akarja

Az utóbbi években talán az angol Tottenham Hotspur kerete cserélődött a leginkább, legintenzívebben, az európai topcsapatok közül. A londoni együttes folyamatosan adja-veszi a játékosokat, ami jelentősen közrejátszhatott a megbukott edzőik menesztésében is.

www.tottenhamhotspur.com

A Spurs legújabb távozója akár már januárban meg lehet. Mindamellett, hogy a régi motoros Jermaine Defoe-t a észak-amerikai profi ligába, vagyis az MLS-be csábítgatják, Kyle Walker távozása már sokkal nagyobb érvágás lenne, Tim Sherwood megbízott-menedzser számára.

Defoe a most futó idényben már jelentősen perifériára, miközbne a válogatottban továbbra is számít rá Roy Hodgson. Azonban a rutinos támadóval ellentétben, Walkerre a klubjában is igényt tartanak, hiszen mégiscsak a védelem magabiztos oszlopáról van szó, a jobbszélen.

A napokban indult meg a pletyka, hogy az újgazdag AS Monaco Walkerrel szeretné megerősíteni keretét. Természetesen a tervre a nagy rivális Paris Saint-Germainnél is felfigyeltek, és jó franciához méltóan, belekevertek a „Hercegségbeliek” levesébe. A legújabb hírek szerint még egyik gárda sem tett ajánlatot a bekkért, és Walkernek sincs érdekében, hogy eligazoljon.

Persze ismerve a Tottenham játékos-politikáját, könnyen elképzelhető a 23 esztendős játékos értékesítése. Igaz a fentebb említett két klub egyelőre aligha lesz befutó: az AS Monaco annak ellenére még mindig nem elég csábító, hogy már egy-két világsztár magára húzta, a piros-fehér mezt, míg a PSG-nél hiába sérült Christopher Jallet, a jobboldal elsőszámú megoldása, Gregory van der Wiel helye megkérdőjelezhetetlen. Walker pedig aligha fog a vébé előt félévvel, egy ilyen ingoványos talajra lépni. Különben is, miért hagyná ott a Tottenhamet, amellyel minden idők egyik legnagyobb Premier League csatájára készül, az élmezőnyben?

Balogh József