Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaországból erősít, a Steaua Bukarest!

A hírek szerint kiváló támadóval erősíti meg keretét, a román bajnokság címvédője, a Steaua Bukarest. A fővárosi együttes, a francia Bastiától elvágyódó Claudiu Keserüre szeretne lecsapni.

www.forum.koora.com

A hírek szerint, a már két remek csatár (Piovaccari, és Kapetanosz) mellé egy újabb opciót tervez Laurentiu Reghecampf vezetőedző. A Steaua állítólag már meg is egyezett a játékossal, és csak az utolsó aláírások hiányoznak a szerződésről.

A korábban utánpótlás sztárként kezelt, majd kissé eltűnt Keserü több mint tíz évet légióskodott Franciaországban, ám keveset volt szem előtt. A 27 esztendős támadó karrierje nagy részét eddig a Ligue 2-ben töltötte, előbb a Nantes, majd pár évig az Angers játékosaként, bár közben kölcsönben megfordult a Libourne, és a Tours kötelékében is. A korzikai Bastia pedig tavaly nyáron csapott le rá, miután lejárt szerződése az Angers-nél. Azonban a váltás nem jött be Keserünek, aki mindössze hétszer volt kezdő a bajnokság féltávjáig, és csak egyetlen gólt szerzett. A karácsonyi holtszezon pedig tovább ronthatta, a magyar felmenőkkel is rendelkező játékos kedvét, ugyanis a Bastia leigazolta a rutinos francia kedvencet, Djibril Cissét.

Ez adta meg a végső lökést az egyszeres nagyválogatott Keserü számára, aki felbonttatta szerződését Korzikán. Új klubja pedig szinte biztosra vehetően, az ismét kelet-európai szupercsapatot építő Steaua lehet.

A bukaresti piros-kékek jelenleg a harmadik helyen állnak a Liga 1-ben, de két meccsel kevesebbet játszva az átlagnál, vesztet pontok tekintetében a legjobbak.

Keserü magyar származásáról pedig annyit, hogy apai nagyapja magyar, a nagyváradi születésű csatárnak, ő maga azonban, elmondása szerint sohasem tanult meg magyarul, bár szülei szerették volna.

Balogh József