Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: Égzengés-földindulás!!! Kilenc nagynevű távozó is lehet a nyáron!

Most már biztossá vált, hogy David Moyes első (és egyben utolsó?) Manchester Unitednél töltött idénye, finoman szólva is nehezen kezdődött. Sőt, a jelek szerint nem is fog könnyebben folytatódni.

www.bleachreport.com

Egyelőre ezek jellemzik a „Vörös Ördögök” idényét: óriási lemaradás a Premier League-ben, „sötétló” szerep a Bajnokok Ligájában, kiesés az FA Kupában, kedvezőtlen helyzet a Ligakupában (1-2, a Sunderland ellen).

Már a szezon elejétől kezdve lehetett olvasni, hogy bármennyire is lesz sikeres, vagy sikertelen az első év, David Moyes vezetése alatt, 2014 nyarán több rutinos, illetve mellőzött játékos elhagyja a keretet. A védelem nagyágyúi közül, a jelenleg is alapembernek számító Nemanja Vidic-ről tegnap értekeztünk, míg Patrice Evrat állítólag egykori klubja, a Monaco környékezgeti már egy ideje. A veterán, ám egyre inkább kikopó Rio Ferdinand az Egyesült Államokban folytatja, szinte biztosan. A védelemből távozhat még a beilleszkedési, és lelki problémákkal küzdő holland, Alexander Büttner, aki Evrahoz hasonlóan balhátvéd, így biztosan megnyílna az út az evertonos Moyes-kedvenc, Leighton Baines leigazolása előtt.

A kapusposzton a csereember, Anders Lindegaard unja egyre inkább a rivaldafény hiányát, hiszen a MU gyenge szereplését talán a legkevésbé lehet fogni riválisára, David de Geara.

A középpályáról valószínűleg visszavonul Ryan Giggs, aki a Premier League összes eddigi idényében képes volt betalálni. Kivéve az ideit. Azért a walesi esetében kijárna egy ilyen minimális siker. A 40 éves szuperveteránon kívül elengedhetik még, az Old Trafforodon szinte teljesen elkallódott brazil szűrőt, Andersont, illetve a portugál Nanit, aki nagyjából azóta sír, reklamál, mióta Cristiano Ronaldot elengedte a klub. Pedig az se most volt, hanem 2009 nyarán. A luzitán szélsőt állítólag Moyes kifejezetten nem kedveli, bomlasztó magatartása miatt.

Az állandó csodacsere, Javier Hernandez nagyjából olyan státust tölt be a csapatban, mint anno Ole Gunnar Solksjaer, annyi kivétellel, hogy a mexikói nehezebben viseli a padozást, így a nyáron ő is a távozás mezejére léphet.

Ó, és még egy elképzelhető változásról nem beszéltünk: David Moyes-t egy idény után akár el is küldhetik, ha nem sikerül legalább az első négyben végezniük. Ebben az esetben pedig borulhatnak a fenti tételek. Azonban mindez még a jövő, vagy legalábbis a nyár talánya. Akkor visszatérünk rá.

Balogh József