Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Elmaradt a Real parádé az Osasuna ellen – Videó

Karim Benzema és Jesé Rodriguez 1-1 góljával a Real Madrid 2:0-ra legyőzte az Osasunát a Bernabéuban. A várt madridi parádé elmaradt, hiába volt ott Gareth Bale és Cristiano Ronaldo is a pályán. A portugál kalsszis kiosztott ugyan egy gólpasszt, azonban Carlo Ancelottiék nagyobb arányú győzelmet reméltek elsőre; persze panaszra is sem lehet okuk. 

Casillas – Arbeloa, S. Ramos, Pepe, Marcelo – Illarramendi, Modric – Bale, Jesé, Cristiano Ronaldo – Benzema. Így festett a Real kezdőcsapata az Osasuna elleni kupatalálkozón. Tulajdonképpen a komplett alapcsapatát játszatta Carlo Ancelotti vezetőedző; ha bár Iker Casillas helyzetét mindannyian ismerjük, de ez egy másik történet…

Ahogy arra számítani lehetett Real támadásokkal indult a találkozó. Közvetlenül az első percekben még pontatlanok voltak a madridi támadók, ám a 19. percben Karim Benzema egy szögleti utáni szép fejes góllal megszerezte a vezetést.

A vezetés után túlzottan is visszavett a hazai csapat, és erre kis híján rá is fizetett. Az Osasuna kétszer is egyenlíthetett volna ha…. De ugye a futballban nincs helye feltételezésnek!

A szünet után Ronaldo és Benzema is kihagyott egy-egy ziccert; hogy aztán ketten együtt dolgozzák ki a 60. percben Jesé találatát. A francia indította a portugált, CR7 pedig szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta a fiatal spanyol támadót.

A Real a továbbiakban nagyon igyekezett az újabb találat megszerzéséért, azonban a túlzott erőfeszítéseik sokszor a visszájára sültek el. Ronaldo például Gareth Bale gólba tartó lövését blokkolta a vendégkapu előtt…

A sokak által remélt fölényes Real győzelem ugyan elmaradt, azonban Ancelottiéknak így sem kell szégyenkezniük. Csak úgy, mint az Osasunának, hiszen a pamplónaiak tisztes eredményt értek el a Bernbéuban, és akár még számolgathatnak is a visszavágót megelőzően. Persze a két csapat között ég és föld a különbség, az egyértelműen látszott….

További eredmények:
A Rayo – Levante, és a Sociedad – Villareal találkozók eredményei hűen tükrözi a két mérkőzés színvonalát…. Döntés egy hét múlva, a visszavágókon!

Rayo Vallecano – Levante 0:0
Real Sociedad – Villarreal 0:0

Nagy Ákos