Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund bevásárlólistája

A Borussia Dortmund csatára, Robert Lewandowski a nyártól a Bayern München játékosa – az ő helyére és a középpályára is vannak kiszemeltek.

Ki lesz a Lewandowski-utód?

Ez jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a Dortmundnál. A lengyel távozása immáron fix, a BVB csapaton belül pedig nem tudja megoldani Lewanwoski helyettesítését – Julian Schieber is távozhat, a fiatal Marvin Ducksch képességei pedig még nem érték el a kívánt szintet.

Seydou Doumbia – connectionivirionette.net

A CSZKA Moskva csatára, Seydou Doumbia az egyik jelölt az orosz média szerint. A 26 esztendős elefántcsontparti az elmúlt esztendőkben rendre jó formában játszott – az előző szezonban 28 gólig jutott, idén kilencnél tart 11 mérkőzésen. Ami még Doumbia mellett szól, hogy valamennyire beszéli a németet, hiszen két szezont lehúzott a svájci Young Boys csapatánál. A mindkét lábban ügyes támadó piaci értékét 23 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Micky Batshuayi – benefoot.net

A ‘Kicker‘ birtokába jutott információk szerint egy belga tehetség is téma a Ruhr-vidéken, név szerint Micky Batshuayi. A mindössze 20 esztendős futballista a belga Standard Liége alkalmazásában áll, és igen eredményesen játszik: 14-szer volt eredményes a bajnokságban. A belga tehetség kivásárlási árát 5 millió euróra tartja a Transfermarkt.

A BVB-t a fentebb említett két név mellett a Bundesliga két feltörekvő csatárával is összefüggésben szokták hozni. Egyikük Kevin Volland, aki a Hoffenheim futballistája, a másik lehetséges érkező a Hertha támadója, Adrián Ramos.

Az Arsenal német tehetsége érkezhet:

Serge Gnabry – caughtoffside.com

Az FC Arsenal egyik német légiósa a sok közül ismét hazájában futballozhat, a ‘Bild‘ úgy tudja, hogy a Borussia Dortmund szemet vetett Serge Gnabryra. A korábbi VfB Stuttgart játékost már több ízben is megfigyelték a klub szakértői, a 18 esztendős játékos megszerzése azonban nem lesz könnyű, hiszen nemrégiben hosszabbítottak vele 2018-ig.

Kostyál Balázs