Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Búcsúzott az Inter – videóval

Meglepő győzelmet aratott csütörtök este az Olasz Kupában az Udinese, amelynek egyetlen gól is elég volt az Inter kiejtéséhez.

Fotó: Dino Panato

A kupa meccsek lényegét az adja, hogy bármikor bármi megtörténhet, és mivel 90 perc alatt dől el a továbbjutás, a gyengébb csapatok is eséllyel lépnek gyepre. Francesco Guidolin csapata kiválóan oldotta meg az Inter elleni Olasz Kupa nyolcaddöntőt, végig a kezükben volt a találkozó. Novemberben 3-0-ra nyert bajnokin a milánói gárda, most gólt sem tudott szerezni.

Jobban kezdték a mérkőzést a hazaiak, és fél óra után meg is szerezték a vezetést. Két remek passz után Carrizo kicsit a labda mellé nyúlt, amely így eljutott a Zanettit megelőző Maicosuel lábára, majd a hálóba. A bekapott gól felébresztette a Nerazzurrit, Kuzmanović lövése azonban veszélytelen volt. Nem sokkal később a kék-feketék szabálytalannak látták Domizzit Militóval szemben a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

Félidőben Mazzari csatába küldte az eddig padon ücsörgő Palaciót, mégis a Friulani került hatalmas helyzetbe: Pinzi gyakorlatilag az üres kapuba nem tudott betalálni. A vendégek cserékkel próbálták felfrissíteni soraikat, de továbbra is az Udinese maradt lendületben.

Az utolsó tíz percben beszorította ellenfelét az Inter, több komoly gólszerzési lehetőséget is kidolgoztak a kék-feketék, az utolsó mozzanatokba azonban mindig hiba csúszott. Guarin például hét méterről két perccel a vége előtt ziccert Milito fantasztikus passza után.

Az Inter nem is kezdhette volna rosszabban a  2014-es esztendőt, a hétvégi, Lazio elleni vereség után a kupában sem tudtak nyerni. A bajnokság 13. helyén álló Udinese bravúros győzelmével csatlakozott a legjobb nyolc között a Juventushoz és a Fiorentinához, a negyeddöntőben pedig a Milan-Spezia találkozó győztese vár.

Udinese – Inter 1-0 (1-0)
Gsz.: Maicosuel (32.)

Piller Krisztián