Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona-Madrid párharc a La Ligában – előzetes

Spanyolországban a 19. fordulót rendezik a hétvégén. Ebben a körben a Barcelona és Madrid újfent megmérkőzik. De a középmezőny tagjai is rangadókat vívnak. A nagy kérdés, hogy közelebb tud-e kerülni a két listavezetőhöz a királyi gárda.

A pénteki nyitómeccsen a középmezőnyhöz tartozó Granada és a kiesés elől menekülő Valladolid csatájával startol a forduló. A Granada legutóbbi két bajnokiját egyaránt elvesztette, míg a Valladolid egy vereséggel és egy döntetlennel várja az esti randevút. Mindössze négy pont és ugyanennyi hely választja el a két együttest egymástól, de a Granada még feljebb léphet a középmezőny elejére, a Valladolidnak ellenben minden pontra szüksége van most már.

Szombaton négy találkozót rendeznek, köztük a Barcelona-Madrid párharc első felvonását. Az Atletico a listavezető Barcelonát fogadja, és amennyiben valamelyik együttes nyer, nagy lépést tesz a bajnoki cím megszerzése felé, még akkor is, ha mindkettejüknek lesz még rangadója a Real ellen. A „Matracosok” elképesztő formában futballoznak az elmúlt időszakban, hiszen az utóbbi tíz bajnokiból mindössze egyet vesztett el Diego Simeone legénysége, ugyannyit, mint a katalán óriás. A Vicente Calderonban ellenben még senkinek sem sikerült bajnokit nyernie ebben az idényben, sőt, a piros-fehérek egyetlen meccsüket sem vesztették el hazai környezetben, így nem lesz könnyű dolga Tata Martino csapatának.

Szombaton a középmezőny elejének több tagja a kiesés elől menekülőkkel találkozik, pályán lesz a Valencia, a Bilbao és a Sevilla is.

Vasárnap pedig a kisebbik barcelonai csapat fogadja a madridi nagyot. Espanyol – Real meccset rendeznek. A hazaiak a középmezőnyben, a királyiak a dobogón vannak jelenleg, és függően a szombati Atleti – Barca találkozótól két pontra is csökkenhet a különbség. A Real jó formában futballozik ez elmúlt hetekben, hiszen a bajnokságban mindössze egy döntetlent szedett össze, bár arra az Osasuna ellni pontvesztésre nem lehet büszke Ancelotti legénysége.

A további vasárnapi összecsapások közül kiemelkedik a Levante és a Málaga randevúja.

Hétfőn a Villarreal a Real Sociedadot fogadja, amely szintén rangadónak tekinthető az európai kupaindulásért harcolván.

A program:
Péntek
21.00 Granada – Valladolid

Szombat
16.00 Bilbao – Almeria
18.00 Celta Vigo – Valencia
20.00 Atletico Madrid – Barcelona (Sport 1)
22.00 Elche – Sevilla (Sport 1)

Vasárnap
12.00 Getafe – Rayo Vallecano (Sport 1)
17.00 Betis – Osasuna
19.00 Espanyol – Real Madrid (Sport 1)
21.00 Levante – Málaga (Sport 1)

Hétfő
22.00 Villarreal – Real Sociedad

Gavalovits Sándor