Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubot váltott az egyik legnagyobb német csatártehetség

Elhagyta a VfL Wolfsburg csapatát a fiatal támadó, aki az egyik legnagyobb tervekkel bíró német csapatnál folytattja pályafutását.

Az osztrák energiaitalgyártó cég, a Red Bull német csapata, a RasenBallsport Leipzig már a harmadik ligában, méghozzá feljutó pozícióban. A fiatal, német játékosokra épülő együttes egyre nagyobb és határozottabb léptekkel halad célja, a Bundesliga felé. A következő tehetség, akit megkaparintottak a VfL Wolfsburgtól érkezik, nevezetesen Federico Palacios Martínez.

‘Rico’ új edzőjével, Alexander Zornigerrel – redbull.com

“Federico egy olyan játékos, aki a góljaival nagy figyelmet vívott ki magának, ilyen gólkvóta még sosem volt az A-Jugend Bundesliga történetében. Régóta követtük teljesítményének fejlődését, és örülünk, hogy hozzánk jön. Federico a beszélgetéseink során készen állt rá, hogy a mi utunkat járja.” – mondta az új szerzeményről Ralf Rangnick sportigazgató.

A RasenBallsport Leipzig újdonsült játékosa mindössze 18 esztendős. Németországban, azon belül Hannover városában látta meg a napvilágot, de spanyol útlevéllel is rendelkezik. A német U19-es válogatott a Wolfsburg akadémiáján nevelkedett.

A ‘Rico’ becenévre hallgató csatár ebben a szezonban 14 találkozón lépett pályára az U19-es német bajnokságban és elképesztő, 29 gólt szerzett! De gólérzékenysége nem újkeletű, hiszen eddig 90 hivatalos mérkőzésen lépett pályára és 80 alkalommal talált be.

A RB Leipzig együttesével 2018 nyaráig szóló szerződést írt alá Palacios Martínez, mezszáma a 32-es lesz.

Kostyál Balázs