Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca-botrány: Érvénytelen lehet Neymar szerződése!

Az utóbbi időkben megszokhattuk, hogy bizonyos időközönként valamilyen botránybomba robban, a spanyol bajnok FC Barcelona körül. Szerencsére általában kiderül, hogy bizony hírlapi-kacsáról, vagy esetleg felnagyított gondokról van szó.

A legújabb botrány hullámai azonban gyaníthatóan sokára fognak csak elülni, ugyanis hivatalos útra terelődhet, egy súlyos pénzügyi-visszaélés miatt. Állítólag a spanyol legfelsőbb-bíróság is kimondhatja, hogy a brazil Neymar szerződése érvénytelen, a Barcelona együttesével.

A brazil válogatott vezére, és jelképe a nyáron igazolt a katalán sztárcsapathoz nevelőklubjától, a Santos-tól. A hírek, és a hivatalos információk akkor egybevágtak arról, hogy mennyibe is került Neymar, a „Blaugranas-nak”: a vételár 57 millió euró volt. Ekkor a levegőbe csaphattak a Barca-drukkerek, hogy milyen nyílt, és sunyiságmentes ez az ügylet, ellentétben a nyár végi Bale-ügylettel, a Real Madridnál, amivel kapcsolatban még mindig nem világos, hogy mennyi az annyi (91? 94? 100 millió?).

Nos, a jelek szerint mégsem volt dörzsöltség nélküli Neymar megvásárlása. A hírek szerint ugyanis a támadó előző klubja, a Santos „mindössze” 17,1 millió eurót kapott meg, a fent említett óriási összegből. A maradék 40 millióról pedig szinte semmi tudomásuk sincs, csak az, hogy egy rejtélyes játékosügynök rendelkezik felette.

A spanyol ügyészség szerint Neymar szerződése több pontban is érvénytelen, így azon felül, hogy teljesen érvényteleníthetik is azt, akár azt is magával vonhatja, hogy az ügynök 40 milliós részéből további összeget kapjon meg jogosan, a Santos.

Újabb folytatásos teleregény készülőben, figyelem!

Balogh József