Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van, aki nem mindenben ért egyet a kapitánnyal

Diósgyőrből jött az első jelzés, hogy nem minden összetartásra engedik el a futballistákat. Szivics Tomiszláv szerint hiba, amit Pintér Attila csinál az edzőtáborban.

Szivics mester nem minden összetartásra engedi el játékosait – boon.hu

A Nemzeti Sport mai számában jelent meg egy interjú Szivics Tomiszlávval, a DVTK vezetőedzőjével. A szerb-magyar szakember kifogásolja a szövetségi kapitány munkamódszerét a pihenésről visszatérő játékosokkal szemben, és tett egy kijelentést is. Azonban örül, hogy a piros-fehérektől többen is ott vannak a keretben. „Kádár Tamás, Futács Márkó, Elek Ákos és Bacsa Patrik valóban megérdemelte, hogy felfigyeljenek rájuk. Én talán még Barczi Dávidot és Vadász Viktort is a kapitány figyelmébe ajánlanám. Viszont valaki magyarázza el nekem, mire volt jó edzést vezényelni nagyjából egy hónapja pihenő játékosoknak válogatott melegítőben! Pintér Attila nagyon jól ismeri a mezőnyt, nem hiszem, hogy három nap alatt új információkat gyűjtött bárkiről is. Arról nem beszélve, hogy megdöbbentett, amit a televízióban láttam.” – mondta Szivics, majd részletezte az aggályait: „Mi értelme volt így meghajtani ezeket a pihenőből visszatérő játékosokat? Néztem, hogy kettő a kettőben meg három a háromban iramjátékon vesznek részt, és azt mondtam, te jó ég, csak meg ne sérüljön valamelyikük! Nem beleszólva a kapitány munkájába, megmagyarázhatatlan ez a kemény kezdés. Arról nem is beszélve, hogy sehol a világon nincs ilyen úgynevezett „összetartás”, amikor a válogatott egyszerűen kikéri a kluboktól a játékosokat. Ha ez a magyar futball érdeke, akkor tessék, elengedem a játékosokat. Most még. De ha majd jön egy fontos bajnoki, és nekem idetelefonál valaki a szövetségből, hogy Pintér úr vinné teszttréningre a fiaimat, hát azt mondom: nem.”

Szivics hozzátette, őt nem érdekli, ha még több ellensége lesz, hiszen kimondja, amit gondol, és nem azt, amit mindenki hallani akar. Ezzel az első olyan szakvezető lett, aki nem feltétlenül örül, hogy a játékosait elhívja a kapitány.

Gavalovits Sándor