Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vass hazatér – hivatalos

Életében először léphet pályára a honi élvonalban Vass Ádám. A belga Oostendétől távozó középpályás az MTK-t erősíti fél évig.

Vass Ádám először szerepelhet a honi NB I-ben – nso.hu

A Fradi nevelésű Vass Ádám több külföldi csapat – Stoke City, Brescia, CFR Cluj, Oostende – után először léphet pályára a magyar élvonalban. A szerződést hétfőn írhatják alá a felek, miután megérkezett a belgák válasza. „Miután az MTK-val megszületett az egyezség, felvettük a kapcsolatot a belga klubbal is, amely engedélyt adott a tárgyalásokra. Mára megérkezett az Oostende válasza is, a klub beleegyezik abba, hogy közös megegyezéssel megszüntessük a labdarúgó nyárig élő szerződését, így pedig Vass Ádám szabadon igazolhat az MTK-ba. Az ilyenkor szokásos papírmunka még hátra van, ez várhatóan hétfőn lezárul, a játékos akkor írhatja alá a féléves szerződését az MTK-hoz.” – nyilatkozta Vass menedzsere, Paunoch Péter.

Vass Ádám 2004-ben a Ferencvárostól szerződött a Stoke Cityhez, de csak kispadig jutott, a felnőtt együttesben két alkalommal jutott szóhoz, majd 2007-ben a Brescia szerződtette. Az olaszoknál alapembernek számított a négy Serie B-s, és az egy szem Serie A-s időszakában. 2008-ban, Kanada ellen Várhidi Péter keze alatt debütált a nemzeti csapatban. Másfél éve, 2012 nyarán a kolozsvári CFR igazolta le, de a románoknál nem tudott gyökeret verni, kétszer is súlyos sérülés miatt kellett hosszabb időt kihagynia. Az Oostende azonban mentőövet nyújtott a 25 esztendős játékosnak, és négy bajnokin pályára is lépett.

Gavalovits Sándor