Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Laporta: “Megmentettük a Barcelonát a pénzügyi csődtől”

A nehéz anyagi helyzetben lévő Barcelona elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatóján optimista kijelentést tett a klub pénzügyi állapotáról…

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona elnöke, Joan Laporta közel két évvel ezelőtt, 2021 márciusában kétségbeejtő anyagi helyzetben tért vissza a klubhoz, állítása szerint azóta rendkívüli fejlődést értek el:

“Akárhányszor leküzdünk egy akadályt, a liga megváltoztatja a szabályokat. Minden klubnak más és más a fizetési kerete a saját gazdasági helyzetéhez mérve. Mi, a Barcánál lehangoló bértömeget örököltünk meg az előző vezetőségtől. Nem vagyunk rászorulva arra, hogy bárkit is értékesítsünk, mert vannak más lehetőségeink is. Eddig 215 millió euróért vettünk játékosokat, és 141 millió euró folyt be az eladásokból, vagyis 74 millió euróból versenyképes csapatot építettünk. A bértömegünket körülbelül 100 millió euróval csökkentettük, és a terveink szering még 70 millióval fogjuk. Mondhatjuk, hogy megmentettük a Barcelonát a pénzügyi csődtől.”

A 60 éves sportvezető és elnöksége azóta több létfontosságú intézkedést is hozott, hogy megmentse a klubot az anyagi csődtől, tavaly nyáron tizenévekre eladták a klub különböző jogainak nagy részét, az viszont továbbra is nehézséget okoz a klub számára, hogy a B-csapatból a felnőttek közé beregisztráljon egyes játékosokat.