Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb rekordot állított fel a Napoli

Az Inter hétfő esti pontvesztésével az olasz bajnokság (Serie A) tabelláját vezető Napoli tovább növelte az előnyét…

 

Az Inter legutóbbi döntetlenjével a Serie A élén álló Napoli előnye 13-ról 15 pontra nőtt a bajnokság élén. Az olasz első osztályú bajnokság történetében a hárompontos rendszer bevezetése (1994-1995-ös szezon óta) korábba soha nem fordult elő, hogy egy csapat ekkora előnnyel vezette volna a bajnokságot 22 forduló után.

Luciano Spalletti együttese 22 forduló alatt 59 pontot gyűjtött, miután 19 győzelem mellett csak két döntetlen és egyetlen vereség homályosítja a tökéletes mérleget.

A 2018-2019-es bajnoki szezonban a Juventus ennél több, konkrétan 60 pontot gyűjtött, de akkor a torinóiak előnye “csak” 9 pont volt a nápolyiak előtt az élen.

“Megyünk tovább és tesszük a dolgunkat. Amíg nem nyertük meg a bajnoki címet, minden meccset ugyanolyan komolyan kell vennünk” – jegyezte meg a csapat vezetőedzője.

Talán a siker egyik titka az egykori klublegenda, Diego Maradona kultusza lehet, ugyanis a stadion névadójának halála óta a létesítményben felállítottak egy szobrot, melyet Spalletti és több játékos is minden meccs előtt meg szokott érinteni:

“Mindig ott van velünk. Az öltözőben sokan megérintik a szobrát, én is ezt teszem, amikor kimegyünk a pályára, mert szeretnénk, ha a csapatunk minőségének részéve válna. Olyasvalaki volt, aki a kvalitásával győzelemre vitte csapatát, igyekszünk a lehető legjobban hasonlítani rá, és mindig magunkkal fogjuk vinni azt, amit nekünk tanított” – tette hozzá Spalletti.