Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a 2020-as finálé után megint Coman döntött a PSG–Bayernen! – videóval

A Bayern München egygólos győzelmével ért véget a Bajnokok Ligája egyik legjobban várt nyolcaddöntőjének első mérkőzése: a bajorok a Paris Saint-Germain vendégei voltak kedden este. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A találkozó óriási német fölénnyel indult, Eric Maxim Choupo-Moting kis híján már az első percben vezetést szerzett a münchenieknek. A párizsiak kaput eltaláló lövést sem jegyeztek a játékrészben, játékukból szemmel láthatóan hiányzott Kylian Mbappé gyorsasága – a világbajnok támadó a cserepadon kapott helyett. A PSG sokszor beszorult a saját kapujához, ám sikerült kapott gól nélkül lehoznia az első félidőt a csapatnak – ez leginkább Sergio Ramosnak köszönhető, aki többször is kulcspillanatban mentett. Érdekesség, hogy a PSG kezdőcsapatában helyet kapott a mindössze 16 éves Warren Zaire-Emery, aki a sorozat történetének legfiatalabb kezdőjátékosa lett.

A fordulást követően már nem úszta meg Christophe Galtier együttese: a szünetben Joao Cancelót váltó Alphonso Davies beadására Kingsley Coman érkezett (VIDEÓ ITT!), aki a két csapat 2020-as BL-fináléja után ezúttal is betalált. A párizsiakhoz természetesen szinte azonnal érkezett a talán még nem százszázalékos Mbappé, aki révén fel is javult a gárda játéka. Mbappé kétszer is bevette Yann Sommer kapuját, ám mindkétszer lesről tette ezt. Az eredmény végül nem változott, a Bayern középhátvédjét, Benjamin Pavard-t viszont két sárga lappal kiállította Michael Oliver játékvezető, így a francia biztosan nem játszik a visszavágón.

A találkozó visszavágóját március 8-án, szerdán rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Paris Saint-Germain FC – FC Bayern München 0–1 (0-0)
Helyszín: Parc des Princes; Játékvezető: Michael Oliver
Gólszerző: Coman (53.)
Sárga lap: Kimpembe (70.), Neymar (86.), ill. Pavard (26., 90+2.)
Kiállítva: Pavard (90+2.)

PSG: Donnarumma – Hakimi (Kimpembe 46.), Ramos, Marquinhos, Mendes – Zaire-Emery (Ruiz 57.), Danilo (Vitinha 75.), Verratti, Soler (Mbappé 57.) – Messi, Neymar. Vezetőedző: Christophe Galtier.

Bayern: Sommer – Pavard, De Ligt, Upamecano – Cancelo (Davies 46.), Kimmich, Goretzka, Sané (Stanisic 90.) – Musiala (Gravenberch 87.), Coman (Gnabry 76.) – Choupo-Moting (Müller 76.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.