Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kétszer hátrányba került, idegenben nyert a hosszabbításban az Arsenal – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulójának nyitómérkőzésén a szombat kora délutáni órákban az előző három meccsén nyeretlen Arsenal az Aston Villa vendégeként lépett pályára…

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Az Arsenal a kétszeri hátrány ellenére a hajrában 4-2-es győzelmet aratott az Aston Villa otthonában. A birminghamiek már az ötödik percben sokkolták az “ágyúsokat”, amikor egy ellentámadás végén Cash indításából Ollie Watkins balról kilőtte a hosszú alsót. A 27 éves támadó zsinórban a negyedik bajnokiján volt eredményes és a nyolcadik gólját szerezte a szezonban. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, az első negyedóra végén az Arsenal máris kiegyenlített, amikor egy rövid felszabadítás után Bukayo Saka bombázott védhetetlenül E. Martínez ketrecébe. Újabb negyedórával később már ismét a Villa vezetett, egy tökéletesen végig játszott ellentámadás végén Moreno baloldali bejátszásából az idényben először eredményes Philippe Coutinho vette be Ramsdale kapuját. A vendégek hiába támadtak többet, hatékony kontrajátéka által a hazaiak mehettek 2-1-es előnnyel a szünetre.

A második félidőt is a hátrányban lévő Arsenal kezdte aktívabban, Nketiah fejese azonban a keresztlécet találta el. Nem sokkal később újból összejött az egyenlítés, egy szöglet után Ödegaard lekészítéséből Olekszandr Zincsenko lőtte ki a tizenhatoson kívülről a rövid alsót. A bekapott gól után a volt csapatával szembenéző Unai Emery három cserét hajtott végre, majd a vendégek is beküldték Trossard helyére Martinellit. 2-2 után mindkét csapatnak voltaka lehetőségei a győztes gól megszerzésére. Bő tíz perccel a vége előtt Ödegaard lövése ment a kapu mellé, míg a hazai oldalon Bailey lövésénél Ramsdale bravúrral védett, a hosszabbításban pedig Duran helyzeténél ugyancsak a kapus állta tökéletesen a sarat. A 93. percben az Arsenal vitte be a mindent eldöntő találatot, amikor Jorginho jó húsz méterről megeresztett lövése a felső lécről a vetődő kapusra, onnan pedig a hálóba pattant. A korábban hosszú éveken át az Arsenal alkalmazásában álló világbajnok argentin kapus, Emiliano Martínez balszerencsés öngólja döntött a három pont sorsáról. Néhány perccel később a csereként beállt Gabriel Martinelli az üres kapuba lőtt ziccergóllal alakította ki a 4-2-es végeredményt, miután a Villa szögleténél a kapus is előre ment fejelni, de a vendégek lefordultak róluk.

A vendégek sikere egyúttal azt jelentette, hogy Mikel Arteta együttese az élen három pont lépéselőnybe került a Manchester City-vel szemben.

Aston Villa – Arsenal 2-4 (2-1)
Gólszerzők: Watkins (5.), Coutinho (31.), ill. Saka (16.), Zincsenko (61.), E. Martínez (90+3. – öngól), Martinelli (90+8.)

 

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Aston Villa – Arsenal 2-4
16:00 Brentford – Crystal Palace (tv: Spíler1)
16:00 Brighton & Hove Albion – Fulham
16:00 Chelsea – Southampton (tv: Match4)
16:00 Everton – Leeds United
16:00 Nottingham Forest – Manchester City (tv: Spíler1)
16:00 Wolverhampton Wanderers – Bournemouth
18:30 Newcastle United – Liverpool (tv: Spíler1)

Vasárnap:
15:00 Manchester United – Leicester City (tv: Match4)
17:30 Tottenham – West Ham United (tv: Spíler1)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore