Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kikapott a Southamptontól, egyre nagyobb gödörben a Chelsea – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulójában a Chelsea a Southamptont fogadta hazai pályán. Az első félidő végén vezetést szereztek a vendégek, amire nem tudtak válaszolni a londoniak, hiába játszottak fölényben már a végéig. Három döntetlen után most kikapott a Chelsea, a kérdés pedig már csak az, hogy meddig van bizodalma a klub vezetőségének Graham Potterben?

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Most se ment jól a Chelsea-nek az első félidőben, és folytatódott a londoniak rossz sorozata. Kiegyenlített volt a játékrész, mindkét fél támadásokra helyezkedett be. Már a 4. percben helyzetbe került a Southampton, amikor Sulemana lövését védte bravúrral Kepa, míg a 10. percben Onuach lőtt kicsivel mellé. A 28. percben Azpilicueta elé került a labda, de a kapu jobb oldala mellé lőtte. Mindkét oldalon voltak próbálkozások, de a vezetést a Southampton szerezte meg a 46. percben, amikor Ward-Prowse végzett el egy szabadrúgást, ami kapu bal oldalába vágódott.

A második félidőben már hatalmas fölényben játszott a Chelsea, de most is nagyon pontatlanok voltak a kapu előtt, így a dominancia nem sokat ért. A legnagyobb lehetőségük az 68. és a 71. percben volt, amikor először Sterling célozta meg a jobb alsó sarkot, de egy védő az utolsó pillanatban menteni tudott, majd ismét Sterling próbálkozott, de ezt is blokkolta az ellenfél. A 74. percben már a Southampton került helyzetbe, amikor Armstrong lőtt kapura, azonban Kepa hatalmasat védett. Még ugyanebben a percben Mara arcon rúgta Azpilicuetát, akit tíz percig kellett ápolni a pályán, majd hordágyon vitték le. A végén is rohamozta a Southampton kapuját a Chelsea, azonban nagyon jól védekeztek a vendégek, így a londoniak és Graham Potter ismét pontokat vesztett.

Chelsea – Southampton 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Ward-Prowse (45+1.)
Sárga lap: Koulibaly (4.), Kepa (87.), Kovacic (90+7.) ill. Bella-Kotchap (16.), Armstrong (45+4.), Mara (75.), Lavia (87.), Ward-Prowse (90+7.), Perraud (90+8.)
Kiállítás: – ill. –

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Aston Villa – Arsenal 2-4
Brentford – Crystal Palace 1-1
Brighton & Hove Albion – Fulham 0-1
Chelsea – Southampton 0-1
Everton – Leeds United 1-0
Nottingham Forest – Manchester City 1-1
Wolverhampton Wanderers – Bournemouth 0-1
18:30 Newcastle United – Liverpool (tv: Spíler1)

Vasárnap:
15:00 Manchester United – Leicester City (tv: Match4)
17:30 Tottenham – West Ham United (tv: Spíler1)

A bajnokság aktuális állása: