Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Védő és kapus jöhet, stadionavató BL-győztessel

Orosz Pál volt a Reggeli Start mai vendége a Digi Sporton. A FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt a téli erősítésről, a stadionavatóról is.

nb1.hu

Kezdjük a keret várható változásaival. Ami biztos, hogy brazil bekk, Gerson már nem a Ferencváros játékosa, de rajta kívül is többen távozhatnak. Orosz Pál, a futballcsapatot működtető cég vezérigazgatója a Digi Sportnak elmondta, tárgyalnak több kiszemelttel is. „Magyar játékosokkal szeretnénk erősíteni a csapatot a jövőben, a télen elsősorban védővel és kapussal. Dibusz Dénes szerződtetésének van esélye, tárgyalunk vele.” – kezdte a legesélyesebb érkezőről Orosz.

„Ricardo Moniz teljes mértékben angol mintát hozott be, szabad kezet kapott, gyakorlatilag menedzserként dolgozott. Voltak játékosok, akiket én szerettem volna, de nem maradtak, és voltak olyanok, akik jöttek, de nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. Például Futács Márkót vagy Vass Ádámot szerettem volna szerződtetni. Amikor leültünk Thomas-szal a játékosállományról beszélni, ő is úgy látta, hogy elég jó keretünk van. Vannak persze posztok, ahol hiányosságunk van, elsősorban abból adódóan, hogy nem vagyunk elegen. Ilyen például a belső védő pozíciója, ahol Mateos vagy Besic kiesése gondot okozhatnak. Kapusposzton is érdemes erősíteni, de nagy átalakítás nem várható. Thomas azt mondta, szeretné megnézni a keretet, mindenkinek megadná az esélyt a bizonyításra, és a cél az, hogy az edzőtáborba utazásig már kikristályosodna, hogy kikre számít és kikre nem. Ebből a szempontból az utazó keret jelzésértékű lesz.” – fogalmazott a vezérigazgató annak kapcsán, hogy milyen változások lehetnek a keretben.

Orosz Pál elmondta, hogy már nem a bajnoki cím a cél, sokkal inkább a dobogó, hangsúlyozta, hogy mindenképpen európai kupameccseket akarnak játszani ősszel az új stadionba. De megemlítette azt is, miért Thomas Dollra esett a választás, bár részletekbe nem ment bele a klubvezető.

Muhamed Besic iránt egyre nő a kereslet. A bosnyák védő nyugat felé kacsingat, de konkrét ajánlat még nem futott be a védőért. „Besicért eddig nem érkezett megfelelő ajánlat. Érdeklődtek kisebb és nagyobb csapatok is. Ha annyit fizetnek érte, amennyiből tudunk másik, hasonló kvalitású játékost venni, illetve a futballistának is szakmailag előrelépés, megfontoljuk az átigazolást, de eddig nem érkezett ilyen ajánlat.” – fogalmazott a klubvezető.

Majd rátért a stadionra, amellyel kapcsolatban kijelentette, hogy az avatón BL győztes csapattal szemben fognak megmérkőzni. „Nem tudom pontosan, mikor lesz kész a stadion, de a megnyitás valamikor július végén, augusztus elején várható. Európai, Bajnokok Ligája-győztes nagycsapat lesz az első ellenfél az új stadionban.”

Gavalovits Sándor