Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb reménységet igazolt a feltörekvő német klub

“Házon belül” váltott a fiatal osztrák, akik nagy lépést tett előre pályafutásában, melynek következő állomása Németország, azon belül Leipzig városa.

Tavaly remek szezont futott, de idén már nem fért be a Red Bull Salzburg bombaerős középpályájára, így a távozás mellett döntött. Georg Teigl a RasenBallsport Leipzig együtteséhez igazolt, tovább növelve ezzel az ambíciózus német klub esélyeit arra, hogy feljussanak a Bundesliga 2-be.

Georg Teigl Németországba szerződött – heute.at

“Georg Teigl egy fiatal játékos, aki a Salzburgban már a játékfilozófiánkat megtanulta. Ebből adódóan ez egy ideális megoldás volt a Leipzig és Georg számára is.” – mondta Ralf Rangnick, a Red Bull sportigazgatója.

A 22 esztendős osztrák reménység az előző szezonban inkább csereként beszállva segített csapatán, szám szerint öt góllal és 8 asszisztal járult hozzá a teljesítményhez. A Bécs városában napvilágra hozott futballista 70 Tipp3 Bundesliga összecsapással a háta mögött érkezik Németországba.

“A Red Bull Salzburgnál tettem meg az első lépéseimet a profi labdarúgás felé, és egy remek és sikeres időt tölöttem el ott. A csapattal nem csak duplázni tudtam, hanem sok barátra is szert tettem. Most örülük az új csapatnak és az izgalmas feladatnak és a lehetőségenke a RB Leipzignál.” – így a szőkre osztrák.

Teigl 2015-ig írt alá, szerződésébe foglaltott egy éves hosszabbítási opció is.

Kostyál Balázs