Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hatgólos mérkőzésen nyert a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 26. fordulójában a szombati játéknap késő estéjén lépett pályára a listavezető PSG a Nantes ellenében hazai környezetben.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A hazaiak nagy lendülettel vágtak neki a meccsnek, és sikerült is viszonylag gyorsan kétgólos előnyre szert tenniük. A 12. percben egy baloldalon vezetett támadás végén Nuno Mendes adta középre a labdát, amire Messi érkezett a legjobban és a kapuba pöckölte a játékszert (1-0). Alig öt minutummal később ismét a balhátvéd, Mendes volt a főszerepben, lecsapott egy labdára, majd erőből megrúgta a hosszú irányába, amelyet Lafont hárítani tudott, de pont Mukiele elé pattant a labda, akinek a próbálkozásába pechesen ért bele Hadjam, így a Nantes védője öngólt vét (2-0). A vendégek azonban nem rogytak meg, sőt, sikerült felállniuk a hátrányból és 20 perc alatt egyenlíteni tudtak nagy meglepetésre. A 31. percben Ludovic Blas vezette rá a labdát a védelemre és cselezte le magát szinte az alapvonalig, de nem beadta a labdát, amire számítani lehetett, hanem rálőtte, ez pedig meglepte Donnarummát is, így az olasz hálóőr nem érte oda a lövésre (2-1). A 38. minutumban pedig jött az egyenlítő találat, Mollet végzett el egy szögletet, amire Ganago érkezett a rövid saroknál és remekül csúsztatta meg a labdát a hosszúra védhetetlenül (2-2). A szünetre ennek következtében 2-2-es döntetlennel mehettek a csapatok.

A második játékrész már nem hozott akkora izgalmakat, mint az első. A 60. percben érkezett az első említésre méltó lehetőség, amelyből rögvest gólt is szereznek a hazaiak, Mbappé átadását Danilo Pereira tudta a kapuba bólintani (3-2). A hátralévő bő félórában még Messi veszélyeztetett egyszer szabadrúgásból, valamint Mbappé eresztett meg egy kiváló lövést, ami éppen csak, de elkerülte a kaput. A hajrában azonban Mbappé is megrúgta a maga gólját, amivel kialakította a 4-2-es végeredményt a francia támadó. A PSG tehát nyerni tud, így 11 pontra növelte előnyét a bajnokságban és győzelemmel hangolt a hétközi nagyon fontos Bayern München elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre. A Nantes a vereségnek köszönhetően pedig maradt a 13. pozícióban.

PSG – Nantes 4-2 (2-2)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Vezette: J. Stinat
Gólszerzők: Messi (12.), Hadjam (17. – öngól), D. Pereira (60.), Mbappé (90+2.) ill. Blas (31.), Ganago (38.)
Sárga lap:ill. Hadjam (64.), Girotto (69.)

PSG: Donnarumma – Mukiele (soler 71.), Ramos, Marquinhos (Bitshiabu 77.), Mendes – Zaire-Emery (Pembele 86.), Pereeira, Ruiz, Vitinha – Messi, Mbappé. Vezetőedző: Christophe Galtier

Nantes: Lafont – Centonze, Girotto, Pallois (Joao Victor 70.), Castelletto, Hadjam (Simon 70.) – Blas, Moutoussamy, Sissoko (Guessand 81.), Mollet (Mostafa Mohamed 69.) – Ganago (Coco 81.). Vezetőedző: A. Kombouare

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 26. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
Nice – Auxerre 1-1

Szombat:
Lens – Lille 1-1
PSG – Nantes 3-2

Vasárnap:
13:00 Troyes – Monaco (Tv: Match 4)
15:00 Montpellier – Angers
15:00 Reims – AC Ajaccio
15:00 Strasbourg – Brest (Tv: Match 4)
15:00 Toulouse – Clermont
17:00 Lyon – Lorient (Tv: Match 4)
20:45 Rennes – Marseille (Tv: Match 4)

A bajnokság jelenlegi állása:.)