Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Depay duplázott, gála előadást tartott az Atletico Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság 24. fordulójában kisebb rangadót rendeztek szombat este. Két nagy nevű, de feledhető szezont futó együttes, az Atletico Madrid és a Sevilla találkozott.

Photo by Angel Martinez/Getty Images

A mérkőzést megelőzően mindössze egy pontra volt a kiesőzónától a Sevilla, így számukra létfontosságú volt a pontszerzés az Atletico ellen. A fővárosiak sem futnak épp kirobbanó szezont: épp a BL-indulás bebiztosításán ügyködnek és két pontos hátrányban vannak a harmadik helyen álló Sociedad mögött – akik pénteken épp botlottak a Cadiz ellen. Mindkét oldalon ki voltak éhezve a győzelemre.

A hazaiak számára hozott több örömöt az este. A Matracosok már az első félidőben két vállra fektették ellenfelüket – méghozzá egy nem várt hős előlépésének köszönhetően. Ez a személy pedig nem volt más, mint Memphis Depay. A holland támadó a télen érkezett Madridba aprópénzért Barcelonából, ahol összességében nem váltotta meg a világot. Ezúttal a kezdőben kapott lehetőséget Cholo Simeonétól és élni is tudott a bizalommal. Előbb a 23. percben Griezmann, majd három perccel később Marcos Llorente passza után volt eredményes, így az ő duplájával került hirtelen előnybe az Atleti. Depay így 5 bajnokin 3 gólnál tart új klubjában – 29 évesen talán itt ismét ki tud majd bontakozni. Érdemes lesz majd figyelni a folytatást a részéről.

A Sevilla ugyanakkor még nem engedte el a reményt, ők még harcolni akartak a pontokért. A 39. percben En Nesyri révén össze is jött a szépítés, így a második félidőre már csak egy gólos hátránnyal fordulhattak. Hiába viszont a nagy remények, az Atletico a szünet után megmutatta, melyik a jobb csapat. Előbb Griezmann vette be a kaput az 53. percben, majd folytatódott a fővárosi gólzuhatag. Llorente újabb gólpasszt kiosztva ezúttal Ferreira Carrascót szolgálta ki, majd később még a csereként beálló Morata kétszer is betalált. Ritkán látható Atletico-gála.

A Sevilla ennek tetejébe pedig teljesen földbeállt. Nem csak a 6 kapott gól miatt, hanem gyakorlatilag minden téren. A 74. percben Rakitic büntetőt hibázott, a 81. percben pedig Gueye megkapta második sárga lapját így Sampaoli együttese még emberhátrányba is került.

Összességében nem volt kérdés, melyik csapat tart előrébb. Ezzel a fölényes győzelemmel az Atletico Madrid pontszámban beérte a Sociedad együttesét, így egyre közelebb áll a harmadik hely megszerzéséhez. A Sevilla helyzete viszont továbbra is rendkívül nehéz.

Atletico Madrid – Sevilla 6-1 (2-1)
Helyszín: Metropolitano (Madrid) Vezette: Cuadra
Gólszerzők: Depay (23., 26.), En Nesyri (39.), Griezmann (53.), Carrasco (69.), Morata (76., 92.)
Sárga lap: Gimenez, ill. Gueye (2), Acuna
Kiállítás: – ill. Gueye

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso, Gimenez, Savic – Carrasco (Martin), Lemar (Barrios), Witsel, Koke (Saul Niguez), Marcos Llorente (Doherty) – Depay (Morata), Griezmann. Edző: Simeone.

Sevilla: Bono – Acuna, Gudelj, Nianzou, Montiel (Jesus Navas) – Rakitic (Telles), Gueye, Jordan – Ocampos (Mir), En Nesyri (Gil), Suso (Oliver Torres). Edző: Sampaoli.

A forduló eddigi eredményei és további párosításai

Péntek
Real Sociedad – Cadiz 0-0

Szombat
Getafe – Girona 3-2
Almeria – Villarreal 0-2
Mallorca – Elche 0-1
Atletico Madrid – Sevilla 6-1

Vasárnap
14:00 Valladolid – Espanyol (Spíler 2)
16:15 Barcelona – Valencia (Spíler 2)
18:30 Rayo Vallecano – Athletic Bilbao (Spíler 2)
21:00 Betis – Real Madrid (Spíler 2)

Hétfő
21:00 Osasuna – Celta Vigo (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása