Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diego Simeone különleges rekordot döntött

A spanyol bajnokság (La Liga) 24. fordulójának szombat esti találkozóján az Atlético Madrid 6-1-es győzelmet aratott a Sevilla ellen

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Az Atlético Madrid legutóbbi találkozóját megelőzően köszöntötték a csapat vezetőedzője, Diego Simeone ugyanis a klubrekordot jelentő, 613. alkalommal vezethette a “matracosokat” hivatalos mérkőzésen.

Az 52 éves szakember a legendás Luis Aragonés korábbi csúcsát adta át a múltnak, miután a csapatot korábban játékosként is erősítő argentin tréner 2011 decembere óta irányítja a madridiakat.

Simeone ugyan játékosként 1996-ban bajnoki címet és Király-kupát is nyert az Atléticóval, edzői megbízatása elején közel sem volt esélyük hasonló trófeákra. Állandó szárnysegédjével, az általa nagyon sokra tartott korábbi „majom” kapus, Germán Burgos támogatásával azonban az Atléticót szép lassan nagyon magasra vezették. A csapattal 2014-ben és 2021-ben megnyerték a La Ligát, míg 2013-ban a Király-kupát, 2014-ben a spanyol szuperkupát emelhették magasba. Továbbá a „matracosok” az európai porondon is jelentős eredményeket értek el, két-két alkalommal elhódították az Európa-ligát és az európai szuperkupát (mindkettőt megnyerték 2012-ben és 2018-ban), a nagyon vágyott BL-cím azonban ezidáig nem jött össze, miután 2014-ben és 2016-ban egyaránt főhajtásra kényszerültek a városi rivális Real Madrid elleni fináléban.