Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: feltámadt a címvédő, először kapott ki a szezonban a Club América – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának 10. fordulójában a veretlen rekordbajnok Club América az előző két meccsét elveszítő címvédő Pachucát fogadta vasárnapra virradóra…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

Az előzetes várakozásokat tekintve, jókora meglepetésre a Pachuca 3-0-s győzelmet aratott a Club América vendégként a 2023-as mexikói Clausura szombati játéknapján. A hazaiak remekül kezdték a mérkőzést és húsz másodperc után Ustarinak máris védenie kellett. Ennek ellenére mégis a Pachuca szerezte meg a vezetést a negyedik percben, amikor egy tökéletesen kijátszott akció végén de la Rosa visszatett labdáját Javier López lőtte Jiménez ketrecébe. Bár az América a bekapott gól ellenére lendületben maradt, az első tíz perc végén a vendégek szereztek újabb találatot, egy ellentámadás végén Jesús Hernández volt éles szögből eredményes. Néhány perccel később egy szöglet után Reyes találatával zárkózott volna az América, ám a találatot kezezés előzte meg, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Kisvártatva Henry Martín szerzett volna ziccergólt, de les miatt is ezt sem adták meg. A mexikóvárosiak hatalmas iramot diktáltak, ám Ustari és a Pachuca védelme hősiesen végezte az elhárítást. Miután sikerült átvészelni a rohamokat, az első félóra végeztével a vendégek ismét egy ellenakció végén voltak eredményesek, amikor Roberto de la Rosa közelről értékesített egy kipattanót. Az América hiába nyomott, az első félidő 3-0-s eredménnyel zárult. A szünet után tovább növelhette volna előnyét a címvédő, Isais közeli helyzeténél azonban Jiménez bravúrral védett. Ezt leszámítva továbbra is a hazaiak vezettek eszelős rohamokat, azonban Ustari hibátlanul védte a kapuját. A hajrában a Pachuca kontrákból akár tovább növelhette volna előnyét, ám újabb gólokat már nem szereztek.

Az előző két mérkőzése elvesztése után javított és feljött a negyedik helyre a legutóbbi kiírás győztese, megelőzve a hatodik helyre visszacsúszó Américát.

Club América – Pachuca 0-3 (0-3)
Gólszerzők:ill. J. López (4.), J. Hernández (10.), de la Rosa (29.)

 

A bajnokság akutális állása