Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: “Tíz meccs vár még ránk, alázatosnak kell maradnunk”

Szombati győzelmével az FC DAC 1904 biztosította alapszakaszbeli első helyét a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 2022-2023-as idényében….

 

Az FC DAC 1904 a Rózsahegy otthonában aratott 1-0-s siker jóvoltából a nagy rivális Slovan Bratislava előtt egy ponttal megnyerte az alapszakasz küzdelmeit. A felvidéki gárda magyar válogatott csapatkapitánya, Kalmár Zsolt némi hiányérzettel értékelt a Nemzeti Sport számára a győztes meccs után:

“Hú, de nehéz meccset nyertünk meg! A pálya minősége botrányos volt, de az a legfontosabb, hogy nyert a csapat. Egyet szusszanunk és készülünk a Besztercebánya elleni összecsapásra. Jöttem vissza lesről, majd későn indultam el egy jobb oldali beadásra. Sajnos, kicsit hosszabbat léptem, nem tudtam visszakanalazni a labdát. A második félidőben a hosszú sarok felé akartam fejelni, de a kapus a helyén volt. Lehet, hogy át tudtam volna venni a labdát. Kár érte, de megvan a három pont, mert Nikola Krsztovics beállt és eldöntötte a meccset.”

“Nem gondoltam volna ezt a bajnokság előtt, de természetesen nagyon örülök. Egy ponttal vezetünk a Slovan előtt, a többiek leszakadtak. Minden meccsre koncentrálnunk kell, mert ott lesz mögöttünk a pozsonyi csapat és várja a botlásunkat” – tette hozzá a 27 éves középpályás.

“Nem bánnám, ha holnap véget érne a bajnokság, de a viccet félretéve, ez a részeredmény még nagyobb motivációt ad nekünk a folytatáshoz. A részsiker a csapatmunkának köszönhető, ami az egész klubban érezhető. Tíz meccs vár még ránk, sikerre éhesnek, szervezettnek és alázatosnak kell maradnunk, és keményen kell dolgoznunk tovább” – jegyezte meg a csapat vezetőedzője, Adrián Gulá.

A DAC a tízfordulós felsőházi rájátszás előtt egy ponttal vezeti a táblázatot a Slovan Bratislava előtt.