Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiszenvedte a győzelmet a Barcelona – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 24. fordulójában a vasárnapi játéknap késő délutánján a listavezető, és múltheti botlását kijavítani próbáló Barcelona fogadta a kiesés elől menekülő Valenciát.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Az első félidő nem sikerült túlságosan izgalmasra, a vezetést azonban sikerült megszereznie a Barcelonának. A 15. percben egy szögletet követően a katalánok gyűjtötték össze a labdát, ami Busquetshez került végül, a rutinos középpályás pedig remekül indította a védelem mögé kiváló ütemben belépő Raphinhát, a brazil pedig gyönyörűen csúsztatta a labdát a kapuba a rosszul kijövő Mamardashvili fölött (1-0). Ezt követően távoli lövéseket lehetett feljegyezni mindkét részről, valamint a Valenciának volt egy óriási esélye a gólszerzésre, miután Ferran Torres kellemetlen helyzetbe hozta Ter Stegent, és a német kapus eladta a labdát saját 16-osán belül, de Lino fölé lőtt közelről, így 1-0-ás hazai előnnyel mehettek szünetre az együttesek.

A második játékrész sem lett a legizgalomdúsabb 45 perc, amit valaha láthattunk. Az 55. percben eldönthette volna a találkozó sorsát a Barca, azonban a jogosan megítélt büntetőt Ferran Torres elég könnyelműen végezte el, így nem is meglepő, hogy mellé rúgta azt. Ráadásul 4 perccel később Jules Koundé hibáját követően Ronald Araújo volt kénytelen utolsó emberként szabálytalankodni, ennek következtében kiállította őt Rojas játékvezető teljesen jogosan. A katalánok ezt követően visszaálltak és próbálták megtartani az egygólos előnyt, ami végül össze is jött nekik, így újabb 1-0-ás győzelmet arattak. A Barcelona ezzel a sikerrel, hacsak ideiglenesen is, de 10 ponttal vezetik a bajnokságot, míg a Valencia a 19. helyen áll, ami kiesést ér.

Barcelona – Valencia 1-0 (1-0)
Helyszín: Spotify Camp Nou (Barcelona), Vezette: A. Rojas
Gólszerző: Raphinha (15.)
Sárga lap:
Kiállítva: Araújo (59.)

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, Christensen, Alba – Busquets, De Jong (Kessié 46.), Roberto (E. García 81.)– Raphinha (Alarcón 87.), Ferran, Fati (Alonso 61.). Vezetőedző: Oscar Hernández

Valencia: Mamardashvili – Foulquier, Comert (Diakhaby 55.), Ozkacar, Vázquez – Correia (Castillejo 62.), Moriba (F. Pérez 62.), Guillamón, Almeida (Musah 78.), Lino (J. Kluivert 78.) – Duro. Vezetőedző: Ruben Baraja

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 24. forduló eddigi mérkőzései és további menetrendje:
Péntek:
Real Sociedad – Cadiz 0-0

Szombat:
Getafe – Girona 3-2
Almeria – Villarreal 0-2
Mallorca – Elche 0-1
Atletico Madrid – Sevilla 6-1

Vasárnap:
Valladolid – Espanyol 2-1
Barcelona – Valencia 1-0
18:30 Rayo Vallecano – Athletic Bilbao (Spíler 2)
21:00 Betis – Real Madrid (Spíler 2)

Hétfő
21:00 Osasuna – Celta Vigo (Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: