Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robbanó töltényeket dobáltak a játékosokra, mégis végigjátszották a török mérkőzést – VIDEÓ

Hatalmas balhé tört ki a török harmadosztályban a Bursaspor és az Amedspor mérkőzésén. A hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket és robbanó töltényeket dobáltak a pályára, mégis végigjátszották a meccset. 

Ma délután játszott egymás ellen a Bursaspor és az Amedspor a TFF 2. liga fehér csoportjának 23. fordulójában, amelyen elképesztő jelenetek zajlottak le.

A gond ott kezdődött, hogy a hazaiak 40 ezren voltak jelen a stadionban, a szurkolók között pedig ott volt egy radikális csoport, akik a JITEM nevű szervezetet éltették, de már a mérkőzés előtt, a vendégek szállodája elé is kivonultak és provokatív szövegeket kiabáltak. A JITEM egy csendőrségi szervezet, amelyet 1990-ben hoztak létre annak érdekében, hogy segítsenek eltüntetni az állam biztonságára veszélyt jelentő elemeket, bár itt leginkább a kurdokra gondoltak. Az Amedspor pedig egy kurd székhelyű sportklub a törökországi Diyarbakirben, tehát innen eredtek a mérkőzésen lezajlott események.

Az Amedspor szurkolói végül el sem utaztak Bursába, a hazai drukkerek így a vendégek labdarúgóit inzultálták. Ennek okán a játékosok már a bemelegítés során összetűzésbe kerültek, ezt követően pedig elárasztották a pályát a Bursaspor drukkerei. Ennek ellenére elkezdődött a meccs, bár nem lett volna szabad. A szurkolók végig tárgyakat – sörösüvegeket, vizespalackokat – illetve pirotechnikai eszközöket és robbanó töltényeket dobáltak a pályára, emiatt pedig folyamatosan félbe kellett szakítani a játékot. A szurkolók több játékost is eltaláltak, akik kisebb sérüléseket is szenvedtek. A mérkőzést végül lejátszották, amit nem meglepő módon a Bursaspor nyert 2-1-re.

Az Amedspor azonnal elküldte a felvételeket a Török Labdarúgó-szövetségnek, amelyek eljutottak a török belügyminiszterhez is, aki elmondta, hogy ilyennek sem a futballpályán, sem azon kívül nincs helye, és ki fogják vizsgálni az esetet.

Videók a mérkőzésről: