Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Hazai pályán ment tovább az Atlético, idegenben a Racing – videóval

A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjéből az Atlético Madrid és a Racing Santander sikeresen lépett tovább. A “matracosok” az idegenbeli 1:1 után hazai pályán 2:0-ra intézték el a Valenciát, és továbbléptek a legjobb 8 közé. A Racing ellentétes utat járt be az Atléticóval, hiszen a hazai 1:1 után idegenben győztek a santanderiek 2:0-ra, az Almería ellen.

Raúl Garcia (balra) minden sorozatot figyelembe véve már 11 gólnál jár a szezonban (sportsmole.co.uk )

Atlético Madrid – Valencia 2:0
Gólszerző:
Godin 51., R. Garcia 89.

Diego Simeone mindössze két helyen változtatott kezdőcsapatán a szombati Barcelona elleni 0:0-át követően. Az argentin tréner kihagyta Kokét és David Villát; először kezdett viszont új csapatában Simeone honfitársa, José Sosa. David Villát Raúl Garcia volt hivatott pótolni.

A valenciai 1:1-et követően mindkét csapat a győzelemre játszott a Vicente Calderónban. Remek iramú, lüktető mérkőzés volt. A Valencián kezdt látszani Juan Antonio Pizza támadófutballra épülő taktikája. A vendégek 58%-ban birtokolták a labdát és 17-szer próbálkoztak kapura lövéssel – mindezt az Atlético otthonában…

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrész elején Diego Godin egy szöglet után mattolta Vicente Guaita kapust. Az Atlético megszerezte az oly fontosnak tartott vezetést, a Valencia pedig értelemszerűen még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. A sok helyzet ellenére azonban gólt nem sikerült lőniük a vendégeknek.

Az Atlético ellenben a lefújást megelőzően Raúl Garcia révén – szintén egy sarokrúgás után – két gólos előnyre tett szert, és bebiztosította továbbjutását a spanyol Király-kupa legjobb 8 csapata közé.

Almería – Racing Santander 0:2
Gólszerző
: Sanz 62., Duran 79.

Meglepetésre az Almería elbúcsúzott a Racing ellen a nyolcaddöntőben. Az első osztályú csapat nagy esélyt szalasztott el, hiszen az idegenbeli 1:1 után hazai pályán vívhatta volna ki a továbbjutást a Racing ellen. A santanderiek azonban a találkozó utolsó fél órájában szerezték meg a győzelmet, és jutottak túl az Almerían. Érdekesség, hogy a Racing immáron 8 mérkőzés óta veretlen minden sorozatot figyelembe véve. Az Almeriát jól láthatóan megviselte a hétvégén Bilbaoban elszenvedett 1:6…

Nagy Ákos