Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyarok nélküli világbajnokság

Nem lesz magyar a nyári, brazíliai vb-n, miután a játékvezetők listáját nyilvánosságra hozta a FIFA. A 25-ös keretben nem szerepel Kassai Viktor neve, így biztosan nem utazhat Brazíliába.

Foghatja a fejét Kassai Viktor, nem került a vb keretbe – reuters

Kedden ülésezett a nemzetközi szövetség bírói testülete, és kijelölte a világbajnokságra utazó huszonöt játékvezetői hármast, valamint nyolc tartalék duót. Magyar trió nem került be, így az IFFHS által 2013-ban a világ harmadik legjobbjának választott Kassai Viktor nem került be a huszonötös keretbe.

A FIFA 2011 szeptemberében 52 trióval kezdte a felkészítő programot, amelyet most csökkentettek a végleges huszonötre. Három kritériumnak kellett megfelelni: személyiség, helyzetértékelés és játékfelfogás.

Az európai triók Törökországból, Svédországból, Portugáliából, Spanyolországból, Hollandiából, Olaszországból, Szerbiából, Angliából és Németországból utazhatnak a világbajnokságra. A tartalék duó egy norvég páros lesz.

Kassainak kellemetlen emlékei lehetnek a legutóbbi világversenyről. A lengyel-ukrán közös EB-n az angolok ellen játszott a társházigazda Ukrajna, és egy vitatott ítélettel kivívta az ukránok haragját. Az elmúlt idényben hat BL meccsen tevékenykedett, a legnagyobb visszhangot kiváltó Bayern München – Barcelona elődöntő első találkozóján mindkét klubnál számon kértek több ítéletet is a magyar bírón. A németek két tizenegyest, a spanyolok két lesgólt rónak fel Kassainak. Az ősszel három BL és egy EL meccsen fújt a magyar játékvezető. Emellett három selejtezős csoportmeccsen, egy interkontinentális pótselejtezőt is vezetett. Ott volt az U20-as világbajnokságon is, valamint az ázsiai Golf-kupán.

A teljes lista itt megtekinthető.

Gavalovits Sándor