Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordítva győzedelmeskedett a Real Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 25. fordulójának a szombati játéknapjának nyitómérkőzésén a Real Madrid fogadta az Espanyolt.

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

Az Espanyol nagy elánnal kezdte a mérkőzést, a hazaiak pedig mintha az öltözőben maradtak volna. A 8. percben pedig meg is szerzi a vezetést a vendég együttes, egy keresztlabdát nagyon elszámolt a vész balhátvédként játszó Camavinga, amelyet Ruben Sánchez remekül centerezett a labdaátvételt követően, a középen teljesen üresen érkező Joselu pedig kapásból védhetetlen gólt ragaszt a balfelsőbe (0-1). A 15. minutumban kettőre növelhette volna előnyét a katalán gárda, de Sergi Gómez fejesét Courtois bravúrral hárítani tudta. A 22. percben jött a forduló pont, akkor Vinícius Junior a baloldalról megindulva befelé cselezett, és addig-addig tologatta a labdát míg lövőhelyzetbe nem került, ami összejött és gól is született belőle a kapufa segítségével (1-1). A Real ezt követően nagyon nyomott, aminek még az első félidőben meglett az eredménye, Tchouaméni kapott a baloldalon labdát, amelyet gyönyörűen külsővel tekert a kapu elé, ami Éder Militaót találta meg, a brazil védő pedig védhetetlen gólt fejelt (2-1). A szünetre ennek következtében 2-1-es hazai előnnyel mehettek a csapatok.

Amennyire izgalmas volt az első játékrész egy jó másodikra lehetett számítani, de egyáltalán nem így lett. A hazaiak játéka lelassult, az Espanyol pedig nem tudott felpörögni. A második félidő derekán Kroosnak volt egy ígéretes távoli lövése, valamint Rodrygo találta el a felső lécet szabadrúgásból, a vendégek észrevétlenek voltak. A hajrában a kitámadó katalánoknak megadta a kegyelemdöfést a Real Madrid, Nacho indult meg a labdával, majd az eltolódó védelem mellett Asensiót találta meg a labdájával, a spanyol támadó pedig beállítja a 3-1-es végeredményt. A Habfehérek a 3 ponttal tapadnak a listavezető Barcelonára, míg az Espanyol továbbra is közel áll a kiesőhelyekhez, így akár egy döntetlen is felért volna számukra egy győzelemmel a Bernabéuban.

Real Madrid – Espanyol 3-1 (2-1)
Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu (Madrid), Vezette: J. Vázquez
Gólszerzők: Vinícius Junior (22.), Miliato (39.), Asensio (90+3.) ill. Joselu (8.)
Sárga lap: Vinícius Junior (32.), Ceballos (87.), Carvajal (88.) ill. Cabrera (19.), Gil (56.)

Real Madrd: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Camavinga – Modric (Asensio 72.), Tchouaméni (Rüdiger 74.) , Kroos (Ceballos 74.) – Valverde, Rodrygo, Vinícius Junior (Á. Rodríguez 90.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Espanyol: Pacheco – Gil (Pierre-Gabriel 69. – A. Vidal 85.), Montes, S. Gómez, Cabrera – R. Sánchez (Puado 75.), Vinícius Souza, Gragera (D. Suárez 75.), Darder – Braithwaite, Joselu. Vezetőedző: Diego Martínez

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 25. forduló eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Cádiz – Getafe 2-2

Szombat:
Real Madrid – Espanyol 3-1
16:15 Elche – Valladolid (Tv: Spíler2)
18:30 Celta Vigo – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)
21:00 Valencia – Osasuna (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
14:00 Mallorca – Real Sociedad (Tv: Spíler2)
16:15 Sevilla – Almería (Tv: Spíler2)
18:30 Villarreal – Betis (Tv: Spíler2)
21:00 Athletic Bilbao – Barcelona (Tv: Spíler2)

Hétfő:
21:00 Girona – Atlético Madrid

A bajnokság jelenlegi állása: