Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Manchester United kiütése után kikapott a kiesőjelölt otthonában a Liverpool! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 27. fordulójának nyitó mérkőzését a kiesés ellen küzdő Bournemouth és a BL helyek egyikére hajtó Liverpool játszotta.

(Photo by Luke Walker/Getty Images)

A Manchester United elleni 7:0-s sikert követően papíron egy jóval könnyebb mérkőzés várt a Liverpoolra, hiszen a kiesőzónában tanyázó Bournemouth ellen léptek pályára, amelyet a szezon első felében 9:0-ra tudtak legyőzni. Ez a találkozó viszont az első félidő alapján egyáltalán nem úgy alakult, mint a nyár végi ütközetük. A mérkőzés első nagy helyzete a Pool előtt adódott a 6. percben, amikor egy szöglet után van Dijk fejesét Lerma fejelte ki a gólvonalról. A következő nagy lehetőség már a hazaiak részéről volt feljegyezhető, a 10. percben Ouattara tudott kilépni a védők között, Alissont viszont csak úgy tudta kicselezni, hogy nagyon kisodródott, így a lövése csak az oldalhálót találta el. Pár perc elteltével ismét a Liverpool veszélyeztetett, Robertson lövésére viszont leért Neto és hárítani tudott. A következő nagy eseményre a félidő második feléig kellett várni, ebből viszont gól született! Ouattara ismét meg tudta verni a vendég védőket, és a szélről beadott labdája megtalálta a középen érkező Billinget, aki a hálóba passzolta a játékszert, 1-0! A bekapott gólt követően nem igazán tudott felpörögni a Liverpool, de a szünet előtt még egy van Dijk fejes okozott riadalmat, a holland védő próbálkozása viszont elkerülte a kaput, így a Bournemouth előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrész első perceiben láthatóan egy jóval agresszívabb Liverpool jött ki a pályára, és a csereként beálló Diogo Jota a 48. percben közel járt ahhoz, hogy kiegyenlítsen, de Neto nagy bravúrt bemutatva szögletre tudta ütni a labdát. Ezen kívül viszont sokáig nem tudott komoly helyzetet kialakítani a vendég alakulat. A 69. percben aztán mégis nagyon közel kerültek az egyenlítéshez, a játékvezető ugyanis Smith kezezése miatt büntetőt ítélt, Salah viszont nem tudta értékesíteni a tizenegyest, ami elszállt a kapu mellett! Az utolsó 20 percben hiába próbálta meg kapuja elé szegezni a hazaiakat a Liverpool, nem tudtak nagy lehetőséget kialakítani, így egy kiütéses győzelem után egy nagyon meglepő vereséget szenvedtek el Jürgen Kloppék!

Bournemouth – Liverpool 1-0 (1-0)
Helyszín:
Vitality Stadium Vezette: J. Brooks
Gólszerző:
Billing (28.) ill.-
Sárga lapok: Billing (46.), Anthony (51.) ill. Konaté (75.)
Kiállítás: ill.-

Bournemouth: Neto – Kelly, Senesi, Stephens, Smith (Fredericks 80.) – Billing (Christie 70.), Lerma (Cook 81.), Rothwell – Anthony (Vina 88.), Solanke (Semenyo 88.), Ouattara Vezetőedző: Gary O’Neil

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Milner 65.), Konaté, van Dijk, Robertson – Bajcetic (Carvalho 88.), Fabinho (Henderson 65.), Elliott (Jota 46.) – Nunez (Firmino 66.), Gakpo, Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Bournemouth – Liverpool 1-0
16:00 Everton – Brentford
16:00 Leeds United – Brighton
16:00 Leicester City – Chelsea (Tv: Match 4)
16:00 Tottenham – Nottingham Forest (Tv: Spíler 1)
18:30 Crystal Palace – Manchester City (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Fulham – Arsenal
15:00 Manchester United – Southampton (Tv: Spíler 1)
15:00 West Ham United – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Newcastle United – Wolverhampton (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása: