Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca 29 milliót adna David Luizért!

Már jó ideje hajkurássza a spanyol bajnok FC Barcelona, a Chelsea védőjét, David Luizt. A hírek szerint a katalán klub most egy minden eddiginél határozottabb ajánlatot tol a londoniak orra alá, a brazil védő megszerzésének érdekében.

A Barcelona nyáron komoly brazil kontingenst próbált a Nou Campba csábítani, azonban csak a legnagyobb préda, Neymar leigazolása sikerült. A két középhátvéd, Thiago Silva (PSG), és David Luiz (Chelsea) azonban nem érkezett, a La Liga címvédőjéhez. Ennek ellenére a „Blaugranas-nál” nem tettek le, főleg utóbbi szerződtetéséről.

A legutolsó alkalommal, még nyáron 25 millió eurót kínáltak Abramovicséknak, a 26 esztendős bekkért, ám az angolok ragaszkodtak a játékosért a csapatban betöltött szerepe, és nem az alacsony ár miatt.

A pletykák szerint a „Kékek” menedzsere, José Mourinho nem idegenkedik Luiz értékesítésétől, bár nem szívesen engedné el a gárdától januárban, hanem a nyugodtabb, és kevésbé kapkodós nyáron engedné át, az esetleges kérőnek.

A Chelsea mellesleg valóban azzal járhat a legjobban, ha kivár a nyári átigazolási időszakig, ugyanis Luiz értéke, egy sikeres Világbajnokság után az egekbe szökhet, így még további súlyos milliókat gombolhatnak le, az általában fukar Barcától. A Marca már azt is tudni véli, hogy a brazil védő helyére, a egy korábbi Chelsea játékos érkezhet, Nemanja Matic személyében, a Benficától.

Balogh József