Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Hazai pályán ment tovább az Espanyol és a Bilbao

A spanyol Király-kupa szerdai játéknapján egyaránt az első mérkőzésen elszenvedett 1 gólos vereség után hazai pályán vívta ki a továbbjutást az Athletic Bilbao és az Espanyol is. Előbbi a Betist intézte el 2:0-ra a San Mamésban; míg utóbbi az Alcorcónt győzte le 4:2-re.

Athletic Bilbao – Betis 2:0
Gólszerző:
Mikel Rico 23., 67.

A Bilbao játékosai továbbjutást ünnepelhettek a Betis ellen

A Betis vesszőfutása tovább tart. A La Liga utolsó helyén szerénykedő sevillai csapat az első mérkőzésen aratott 1:0-ás győzelmét nem tudta megtartani a Bilbao ellen, és így kieset a kupából. Akár úgy is mondhatnánk, hogy az Athletic hozta a papírformának megfelelőt, és győzött a San Mamésban. A baszkok bő 20 perc alatt ledolgozták hátrányukat; a fordulást követően pedig bevitték a végső döfést is a Betisnek.

A találkozó hőse az utóbbi hetekben pazar formában futballozó, ezen az estén 2 gólt szerző Mikel Rico volt. A tar fejű középpályás remek vételnek bizonyult Bilbaoban.

Espanyol – Alcorcón 4:2
Gólszerző:
Simao 10., S. Garcia 23., V. Alvarez 84., Pizzi 89. ill. Plano 4., Javito 80.

A másodosztályú kicsapat már az odavágón megtréfálta az Espanyolt, és győzött 1:0-ra. A visszavágón ott folytatta az Alcorcón, ahol hazai pályán abbahagyta. A vendégek nagyon korán, már a 4. percben még mélyebbre taszították a barcelonaiakat. Az Alcorcón vezető találatát követően az Espanyol szűk negyedóra alatt fordítani tudott; de aztán érkezett megint a hideg zuhany – a 80. percben egyenlítettek a vendégek.

Az Espanyol ahelyett, hogy összezuhant volna, még magasabb fokozatra kapcsolt, és az utolsó percekben nem csak a találkozót, hanem a továbbjutás kérdését is eldöntötte.

Nagy Ákos