Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az év legviccesebb gólját lőtte a Napoli! – Videóval

Simán továbbmentek az Olasz Kupában Higuainék, de Nápolyban alighanem még most is röhögnek a tegnap esti második találatukon: a hevesen lest reklamáló Atalanta védő hátáról pattant a labda a gólszerző elő.

Fotó: facebook.com/serieatim

A San Paolo Stadionban meglepetésre az Atalanta szerzett vezetést a 14. percben, De Luca kontratámadásból szomorította a hazaiakat öt méterről. Sokáig azonban nem álltak nyerésre a bergamóiak, alig 60 másodperccel később Reveillere keresztlabdája találta meg Callejónt, aki kapásból kilőtte a hosszú sarkot. Az első félidőre nagyjából ennyi is volt a show, a találkozó legérdekesebb jelenete csak húsz perccel a meccs vége előtt zajlott le.

Insigne gólja biztosan benne lesz minden év végi összefoglalóban, ilyet ugyanis még senki nem látott futballpályán. Higuain legalább ötméteres lesre futott, ezt pedig az őt fogó Del Grosso azonnal jelezte is az asszisztensnek, ahogy kell. A bökkenő csak az volt, hogy a passz nem jutott el a lesen lévő csapattárshoz, hanem a partjelző felé forduló, hevesen mutogató Del Gross hátáról visszapattant a feladó elé. Insigne pedig nem hagyta ki az ordító ziccert, ezzel 2-1-re vezetett a Napoli. A vendégeknél Yepes agya ledobta az ékszíjat, és addig reklamált, amíg meg nem kapta a maga piros lapját – ezzel reménytelen helyzetbe hozva csapatát. Mivel a tétlen lesen lévő Higuain nem ért labdához, a találat teljesen szabályos volt. (Beágyazott videónkat 2:06-tól tessék nagyon figyelni!)

A végső pofont Callejón vitte be a 80. percben, Inler hatalmas passzát váltotta gólra közvetlen közelről. A kékek a Lazióval találkoznak a Coppa Italia negyeddöntőjében január huszonkilencedikén.

Napoli – Atalanta 3-1 (1-1)
Gsz.: Callejón (15., 80.), Insigne (72.), ill. De Luca )14.)

Coppa Italia, negyeddöntő, párosítások:

Január 21. Roma – Juventus
Január 22. AC Milan – Udinese
Január 23. Siena – Fiorentina
Január 29. SSC Napoli – Lazio

Piller Krisztián