Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Ligakupa: Szuperderbi után alakult ki az elődöntő mezőnye – Videókkal

A végsőgyőzelemre törő Paris Saint-Germain keddi elődöntőbe jutása után, még hat együttes pályázott, a maradék három helyre, a legjobb négy között. Egyértelmű, hogy a kör rangadója, a francia labdarúgás egyik legnagyobb derbije, a Lyon – Marseille meccs volt.

www.facebook.com/OM

Coupe de la Ligue; Negyeddöntők
Troyes – Évian 3-1
Gólszerzők: Nivet (32. perc), Gimbert (44.), Cabot (90+3.), illetve N’Sikulu (69.)
Nem kis meglepetésre, a másodosztályba tavaly kizuhant Troyes beverekedte magát, a sorozat elődöntőjébe. A kiscsapat ellenfele, a Ligue 1-ben megragadásáért ár évek óta küzdő Évian volt, amely zsinórban ötödik vereségét szenvedte el, minden tétmeccset figyelembe véve.


All Goals – Troyes 3-1 Evian – 15-01-2014… by all-goals-Highlights

Nantes – OGC Nice 4-3
Gólszerzők: Djordjevic (48., 52. perc), Vizcarrondo (77.), Gakpé (87.), illetve Digard (17.), Kolodziejczak (72.), Cvitanich (85.)
Elképesztően fordulatos meccsen, az idei szezon egyik legjobb franciaországi meccsén masírozott az elődöntőbe, a szép múltú, ám a Ligue 1-ben jelenleg újoncnak számító Nantes. A „Kanárik” komoly gólváltásokat követően, szinte az utolsó pillanatban gyűrték le, a lelkesedésben tavalyi önmagát idéző Nice-t. A nizzaiak reményt keltő egyenlítő gólját 3-2-nél Darío Cvitanich szerezte, aki lehet, hogy utoljára talált be Claude Puel együttesében, ugyanis akár napokon belül egy nagyobb csapathoz szerződhet.
A videó minőségéért elnézést kérünk, de jobbal nem szolgált az internet világa.

Olympique Lyon – Olympique Marseille 2-1
Gólszerzők: Gourcuff (24. perc), Gomis (74.), illetve Gignac (89. perc-büntetőből)
Végig, főként jellemzően a második negyvenöt percben parázshangulatú klasszikus nyert meg, a szebb idényről álmodozó Lyon. Jelen állás szerint az OL-nek még annyi esélye sincs a bajnokságban labdába rúgni, mint a Marseille-nek. Na, nem mintha az OM sokkal vérmesebb reményeket táplálhatna.
A két gárda találkozott már a mostani szezonban, pontosan a tegnapi meccs előtt egy hónappal, december 15-én, szintén a Gerland-ban. Azonbna míg akkor fel tudott állni a vendég gárda kétgólos hátrányból, ez legutóbb már nem jött össze. A továbbjutásnak a Lyon örülhetett, a nyolc sárgalapot hozó találkozón.

A francia ligakupa elődöntőinek párosításai (február 5.):
Nantes – Paris Saint-Germain
Olympique Lyon – Troyes

Balogh József