Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea megtalálta Terry utódját?

Bár még semmi sem biztos John Terry jövőjét illetően, annyi bizonyos, hogy a Chelsea veterán csapatkapitányának nyáron lejár a szerződése. Ez pedig egyelőre több rejtélyt is magában hordoz, ám a legfontosabb kérdés, hogy az angolok kivel szándékozzák pótolni, a korábbi válogatott bekket esetleges távozása esetén.

www.rti.ci

A francia média értesülései szerint erre a legnagyobb esélye Kurt Zoumának lehet, akit José Mourinho komolyan figyeltet. A gall válogatottnál már kerettagságig jutó védő mindössze 19 esztendős, és jelenleg a Saint-Étienne csapatában számít alapembernek. Vagyis csak számítana. Történt ugyanis, hogy a tehetséges játékos novemberben felháborító szerelése közben Thomas Guerbert-nek síp-és a szárkapocscsont okozott, amiért akkor 10 mérkőzésre tiltották el. Így, azóta Zouma pihenőjét tölti, még két bajnoki erejéig.

www.bleacherreport.com

Állítólag a Chelsea-nél komolyan fontolgatják, hogy már most, a januári átigazolási időszakban ajánlatot tesznek a francia rekordbajnok játékosáért, amivel nagyon nőnének a „Special One” lehetőségei, védőfronton. Korábban Zouma már lelkesedett a Chelsea-ért, a sajtó nyilvánossága előtt, így valóban nem lepődnénk meg, az üzlet mihamarabbi létrejöttén:
„Amikor Mourinho egy hónappal ezelőtt felhívott, először arra gondoltam, hogy ez egy vicc. Ez a tisztelet, és a bizalom jele. Én szeretem a Chelsea-t, már kisfiú korom óta. Mindig velük játszottam a Plastationön. A kék a kedvenc színem. Az elmúlt hónapban azonban nem voltunk további kapcsolatban.” – dicsekedett Zouma, élete telefonbeszélgetésével.

Zouma brutális szabálytalansága, kicsit enyhe a tíz meccses pihenő, látva a Sochaux játékos lábát látva, nemde?

Balogh József